İktidarın kapısı yerel seçimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Marmara Ereğlisi sahil alanında CHP'ye yeni üye olan 100 kişi için düzenlenen rozet takma törenine katıldı.

Marmara Ereğlisi 4.09.2013 01:20:00 0
İktidarın kapısı yerel seçimdir
 KİBİR HASTALIĞINA TUTULMUŞ
Törende konuşan Öztrak, Başbakan Erdoğan'ın kibir hastalığına yakalandığını iddia ederek “Başbakan kibirinin esiri olmuştur. 10 yıllık iktidardan sonra hübris hastalığına tutulmuştur. Bütün dünyada bilinen bu hastalık kibir hastalığıdır. Her şeyi o bilmektedir. Kadınların ne yapması gerektiğini, erkeklerin ne yapması gerektiğini, Mısır'ın ne yapması gerektiğini, Suriye'nin ne yapması gerektiğini, ABD'nin ne yapması gerektiğini o bilmektedir. Böyle bir Başbakan olmaz. Dünyanın her yerinde bu noktaya gelmiş insanlar tasfiye edilir. Tayyip Erdoğan'ı tasfiye vakti gelmiştir ve geçmektedir. Bu Başbakan bu ülkeye çok büyük zararlar vermektedir” dedi.

İKTİDARIN KAPISI YEREL SEÇİMDİR
Öztrak, Atatürk'ün tanımladığı Türklük kavramına, Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasiye, özgürlüğe saygı göstermeyen bir hükümetin başta olduğunu ileri sürerek “Bunların hepsini ideolojik olarak buluyor. Biz Cumhuriyet Halk Partili'ler olarak bunların hepsine sahip çıkacağız. Bu değerleri kucaklıyoruz. Bu değerlerle birlikte iktidara doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bu iktidarın kapısı 2014 yılında yapacağımız yerel seçimlerdir. Bizim iktidarımız, 'Ayran içeni de rakı içeni de kucaklayacaktır” dedi.

SADECE SANDIKTAN İBARET DEĞİL
Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını ifade eden Öztrak “Obama Amerika'da yüzde 50'nin çok üzerinde oy alarak iktidara geldi. Yine İngiltere Muhafazakar Partisi Genel Başkanı Cameron da yüzde 50'ye yakın bir oyla iktidara geldi. Her ikisi de Suriye'ye saldırı da bulunmak için kendilerini meclislerinin görüşünü almak zorunda hissediyor. Bu dünyada bir tek lider var ki onları eleştiriyor. 'Neden meclislerinin görüşlerini alıyorlarmış. Neden vuracaklarmış, çekileceklermiş de, girip içeride rejimi değiştirmek için savaşmayacaklarmış.' Bugün başımızda demokrasiyi sandıktan ibaret sanan zihniyet var. Sandık demokrasinin olmazsa olmazıdır ama, sadece sandık yeterli değildir. Sandıkla birlikte bir şey daha lazımdır. Bunlardan birisi iktidara gelenlerin kendilerine oy vermeyenlerin haklarını koruyup muhafaza etmeleridir” diye konuştu. 

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10