Başkan Belindir’e 1 milyon TL’lik yetki

Veliköy Belediye meclisinin Eylül Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da gerçekleştirildi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in şehir dışında seminerde olması dolayısıyla toplantı

Çerkezköy 4.09.2013 02:55:00 0
Başkan Belindir’e 1 milyon TL’lik yetki
 GÜNDEME ALINDI
Başkan Hanifi Belindir ve meclis üyesi Adem Yıldırım’ın katılmadığı toplantıda saygı duruşunda bulunulmasının ardından 5 milyon 140 bin TL+KDV bedelle yapılacak olan Namık Kemal Üniversitesi binası için iller bankasından alınacak teminatla yurtiçi bankalardan 1 milyon TL kredi kullanılması konusunda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yetki verilmesi talebiyle sunulan önerge oy çokluğu ile gündeme alındı.
 
ISLAH OSB’YE KATILIM KABUL EDİLDİ
Bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından Veliköy-Yalıboyu Islah OSB yönetimine katılma konusu görüşüldü. Tekirdağ Valiliği’nden gelen yazıda 19 sanayi kuruluşunun bulunduğu 38 hektarlık alanda kurulu Yazıboyu Islah OSB için yer seçim talebinde bulunulduğu ve yer seçiminin yapıldığı belirtilerek, Veliköy’ün katılıp katılmayacağı, katılacaksa katılma oranının ne olacağı ve müteşebbis heyetinde kaç kişi olacağının belirlenmesi istendi. Gündemle ilgili bilgi veren Meclis Başkan Vekili Ramazan Çetinkaya “Veliköy Islah OSB’ye katılım oranımız yüzde 33’tü. 5 asil ve 5 yedek üye ile katılmıştık. Valilik için yapılan görüşmelerde Yalıboyu Islah OSB’ye katılımın da aynı şekilde olması kararlaştırıldı. Aynı yönde karar almak istiyoruz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Veliköy Belediyesi’nin katılım oranının yüzde 33 olması ve müteşebbis heyeti için de 5 asil ve 5 yedek üye belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
DERECE DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından memur norm kadrolarında derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Veliköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sema Albayrak, sözleşmeli çalışan 4 personelin memur kadrosuna atamasının yapılabilmesi için memur kadrolarında derece değişikliğinin yapılması gerektiğini ifade etti. 7 dereceli bir adet tekniker kadrosunun 4 dereceye, 8 dereceli bir mühendis kadrosunun 5 dereceye, 8 dereceli bir mimar kadrosunun 5 dereceye ve 8 dereceli bir şehir plancısı kadrosunun 5 dereceye yükseltilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
NAKİŞ AKIŞINI SAĞLAMAK İÇİN GÜNDEME GETİRİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de iller bankasından alınacak teminat ile yurt içi bankalarından 1 milyon TL kredi kullanılması için Veliköy Belediye Başkanı Hanifi belindir’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Şahin Büyükkaban daha önce kararı alınan yer satışları olmadığı için bu konuyu gündeme getirdiklerini belirterek “Biz sadece başkana yetki vereceğiz. Buna ihtiyaç olmayabilir de” dedi.
 
BELİNDİR’E YETKİ VERİLDİ
MHP’li meclis üyesi Sedet Göral da, meclise sunulan önergede 3 kişinin isminin olmamasına tepki göstererek “Neden 3 kişiye sorulmadan bu önerge verildi. Bana göre bir art niyet olmuş. Ben beldeye üniversite yapılmasına karşı bir insan değilim. Ama red oyu kullanacağım” dedi. Ramazan Çetinkaya da bazı meclis üyeleri toplantıya geç geçdiği için önergede isimlerinin yer almadığını ifade ederek, art niyetin söz konusu olmadığını söyledi. Çetinkaya “Bu kararlar buraya kadar oy birliği ile geldi. Herkes bu üniversitenin yapılmasını istiyor” diye konuştu. Kredi için başkana yetki verilmesi konusu Sedet Göral ve Hatem Özdemir’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
YENİ MEMURLARA PASTALI KUTLAMA
Gündem maddelerinin görüşülmesi ve toplantının sona ermesinin ardından, memurluğu ataması yapılacak olan 4 sözleşmeli personel için pasta kesildi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10