Somali heyeti Çerkezköy’de

Aralarında Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy’un da bulunduğu bir heyet Çerkezköy'e iade-i ziyarette bulundu. Somali'de havaalanı projesi yürüten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı SÃ

Çerkezköy 6.09.2013 00:11:00 0
Somali heyeti Çerkezköy’de
 Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy ve beraberindeki heyet; kurdukları Favorı LLC şirketi ile Somali’nin başkenti Mogadişu’daki 15 uçak kapasiteli havalimanının yarısını yıkıp, kapasiteyi 5 bin yolcu ve günlük 60 uçağa çıkaracak projeyi üstlenen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'in daveti üzerine dün Çerkezköy’e geldi.
 
DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATARIZ
Ahmet Çetin ve Süleyman Kozuva ile dün saat 13.00’da Çerkezköy Golden Palas Otel’de kendileri için verilen yemekte bir araya gelen heyet, Çerkezköy ile ilgili bilgiler aldı. Çerkezköy’e hayran kaldığını ifade eden Bakan Kalmoy “Çerkezköy'e bu ilk gelişim. Ama şunu söylemeliyim Çerkezköy'e, Türklerin misafirperverliğine hayran kaldım. Burada bulunmamızın amacı ülkemize yatırımda bulunan şirketi daha yakından tanımak. İnşallah bundan sonra ilişkilerimiz hız kesmeden devam eder. Daha güzel projelere beraber imza atarız” dedi.
 
TÜRKİYE’NİN ÜRETİM GÜCÜNÜ GÖRMELERİNİ İSTEDİK
Bakan Kalmoy ve heyete bilgi veren Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'de Çerkezköy'ün Türkiye'nin sayılı organize sanayi bölgelerinden birine sahip olduğunu vurgulayarak, heyeti ilçeye çağırmalarındaki amacın Çerkezköy'deki sanayi potansiyelini göstermek olduğunu söyledi. Ahmet Çetin “Bir hafta Türkiye’de kalacaklar. Türkiye'nin üretim gücünü görmeleri için ilk olarak Çerkezköy'ü ziyaret etmelerini istedik dedi.
 
İNŞAAT EYLÜL SONUNDA BAŞLAYACAK
Heyet daha sonra, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti. Somali heyeti, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve yönetim kurulşu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Çetin Group ve Kardeşler Yapı tarafından Somali’de havaalanı projelerinin olduğunu ifade etti. Kendilerine iade-i ziyarette bulunan Balan Kalmoy’a teşekkür eden Kozuva “Bizim projemiz 15 Eylül’de uçakları indirmeye kaldırmaya başlayacağız. Eylül ayı sonunda inşaat başlayacak. Yaklaşık 8 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
GURUR DUYDUK
Meclis Başkanı Taha Ülker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz seçimden sonra TOBB Başkanımızı ziyaret için Ankara’ya gitmiştik. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bizim başkanımızın Somali ile işbirliği yaptığını duyunca son derece mutlu oldu. Biz de gururlandık. Çerkezköy ilçesi adına bu girişimde bulunmalarından dolayı Süleyman Kozuva ve Ahmet Çetin’e teşekkür ediyoruz. İnşallah güzel intibalarla aldıkları görevleri başarıyla sonuçlandırırlar ve bizim yüzümüzü ak çıkarırlar. Hepsine başarılar diliyorum” dedi. ÇTSO’dan ayrılan heyet, Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10