Bayrağımızı tekrar belediyeye dikeceğiz

Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenlenen İlçe Danışma Toplantıları devam ediyor. Eylül Ayı Danışma Toplantısı önceki akşam saat 20.00’da Beylice Düğün Sa

Çerkezköy 12.09.2013 21:36:00 0
Bayrağımızı tekrar belediyeye dikeceğiz
 DİVAN OLUŞTURULDU
Toplantı divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan heyeti başkanlığına Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Galip Öge seçilirken, divan kurulu üyeliklerine de Behçet Güven, Mustafa Seçkin, Ahmet Taş ve Emine Yılmaz seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Galip Öge, ilçe danışma toplantısında alınacak kararların hayırlı olmasını temenni etti. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da, Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Çerkezköy’de çok iyi çalıştığını ifade ederek “Çerkezköy Teşkilatı Anadolu’dan bile daha çok çalışan bir teşkilattır. Bu çalışmaların meyvesini alıyoruz. En ilkel çalışan teşkilat Çerkezköy teşkilatıdır.  İnşallah yerel seçimlerde AK Parti bayrağını yeniden Çerkezköy Belediyesine dikeceğiz” dedi. Demirbağ toplantının devamında Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
TÜRKİYE’NİN EN İDDİALI CADDESİ
Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları hakkında partilileri bilgilendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Atatürk Caddesi, Barbaros Caddesi, Cumhuriyet meydanı olmak üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kurban bayramına kadar terminal binası, kent konseyi binası ve ana irsaliye hattında çalışmalar ile mahallelerde kaldırım ve beton yol çalışmaları devam edecek. Çerkezköy’deki vatandaşlarımızın en çok dikkatini çeken çalışmalar ise Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet meydanındakilerdir. Esnafımıza üç buçuk aydır sıkıntı çektirdik. Asfaltlama çalışmalarının ardından çalışmalar sona erdi. Yer altı çöp konteynırları Türkiye’de sayılı belediyede var. Bu sistemi de hayata soktuktan sonra Türkiye’nin en iddialı caddesini hizmete sokmuş olacağız. Bu Çerkezköy’ün hak etmiş olduğu bir hizmettir. Çerkezköy halkının modern hizmet almasını sağlıyoruz” diye konuştu.
 
VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ
Göreve geldiği günden itibaren en hassas ve titiz olduğu çalışmalardan birinin su hizmetleri olduğunu belirten Ertem “2004 yılı öncesinde Çerkezköy’ün tarihini bilenler ne kadar çok su sıkıntısı yaşandığını hatırlıyorlardır. Evlerinde su bidonları ile su saklıyorlardı. 5 yıldır suya yaptığımız hizmetlerle Çerkezköy’e 365 gün 24 saat kesintisiz ve yeterli kalitede suyu sunduk. Ana borunun bir buçuk yıllık yenileme çalışmaları sırasında bir arıza nedeniyle on gün önce irade dışı 36 saatlik bir su kesintisi meydana geldi. Su kesintisi nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi.
 
“KALİTELİ SU VERECEĞİZ”
AK Partili belediye olarak bu tip aksaklıklara taviz vermeden hizmet yapmak zorunda olduklarını ifade eden Ertem “Bu tip sıkıntılar zaman zaman oluyor. Ancak bu sıkıntıyı kısa bir süre içinde tamamladık. 3.5 kilometrelik ve 5 trilyona mal olan isale hattı yenileme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Vatandaş yer altı çalışmalarını görmüyor. Çerkezköy Belediyesi olarak alt yapı ve yer altı hizmetlerinde çok iddialıyız. 30 metrelik bir yer kaldı. 2 hafta sonra vatandaşa duyurarak son bağlantısını yapmak üzere yarım günlük su kesintisi yapacağız. Ana hatlardan dolayı artık su sıkıntısı yaşanmayacak. Bu çalışmaların ardından kaliteli suyu halkımıza sunmuş olacağız” dedi. 
 
“TEK BAŞINA YAPMIYORUZ”
Çerkezköy’de on yıldır hizmet verdiklerini belirten Ertem “ Etrafımızda özellikle diğer siyasi partilerin temsilcileri veya bizi sevmeyen partiler var. Türkiye’de diğer partiler nasıl topyekun saldırıya geçiyorsa, Çerkezköy’de de yerel anlamda bizim dışımızdakiler böyle saldırı içindedirler. Yapmış olduğumuz her hizmeti kötüleyecek, eleştirecek, aşağılayacaklardır. Ama bize düşen görev topyekun teşkilat olarak savunmasını yapıp, bu hizmetleri anlatmamız gerekiyor. Belediye olarak tek başına bu çalışmayı yapmamız mümkün değildir. Ama anlatırken, mukayeseyi yapmadığınız vakit insanların aklına bir şey sokmanız mümkün değildir” diye konuştu.
 
“2004 ÖNCESİNİN MUKAYESESİNİ YAPAMIYOR”
Çerkezköy halkının 2004 öncesi ve 2013 Çerkezköy’ünü mukayese etmek zorunda olduğunu ifade eden Ertem “Çerkezköy Belediye Başkanı olarak görevi devraldığımda 40 bin nüfus vardı. Şimdi ise Çerkezköy’de 85 bin nüfus vardır. Bizler bir Çerkezköy kadar yeni Çerkezköy’e hizmet yaptık. Bu hizmetleri ikiye katlayıp yaptık. Çerkezköy’de 60 bin kişi 2004 öncesinin mukayesesini yapamıyor. 2004 öncesinde yüzde 70’i çamurlu yollarla kaplı, belediyenin arkasında ayağına poşet bağlayıp öğrencilerin okula gittiğinden haberi yoktur. Biz hizmete geldikten sonra her yeri yüzde yüz kaplama yol yaptık. O günkü fotoğraflar elimizde vardır” diye konuştu.
 
“BU SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİDİR”
Seçimlere altı ay kaldığını belirten Ertem “Ciddi bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçimler diğer seçimlere benzememektir. Mayıs ayından itibaren ülkede çıkardıkları kaos ortamını dikkate aldığımızda bu seçimlerin ne denli önemli olduğunu görmekteyiz. Bu seçim yerel bir seçim değildir. Sadece Belediye Başkanı ve Meclis üyesi seçmeyeceksiniz. Bu seçimler AK Parti’nin güçlü bir şekilde arkasında halk desteği var mıdır yok mudur onun seçimi olacaktır. Beş ay sonra Cumhurbaşkanlığı ve bir yıl sonra genel seçimler yapılacak. Mart ayında yapılacak seçimlerde AK Parti’yi biraz sendeletmek istiyorlar. Bütün ümitleri hayalleri bunun üzerinedir. Sendeleyebilirlerse gezi olaylarını katlayarak onun gibi olayları nasıl yapıyorlar göreceksiniz” ifadesini kullandı.
 
“FAŞİST VE DİKTATÖR DİYORLAR”
Muhalefet partilerinin vatandaşı kışkırtarak, bölmeye çalışarak çok tehlikeli oyunlar oynadığını belirten Ertem “Alevi ve Sünni kışkırtması yapıyorlar. Bugünlerde ana muhalefet partisinin bir milletvekili paylaştığı twitte bu kadar demokrat ve vatanını milleti için kendini hizmete adamış birisi için faşist ve diktatör ibaresini rahatlıkla kullanmıştır. Bu kişi dağdaki pkk’lılar için onlar kardeşimiz derken, bizim başbakanımız için diktatör ve faşist ibarelerini kullanmaktadır. Bizim başbakanımız o ifadeleri kullanabilme hürriyetinin olduğu bu ülkede maalesef birileri tarafından faşist ve diktatör olarak adlandırılmaya çalışılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“TEK YÜREK OLMAMIZ GEREKİYOR”
Çerkezköy’deki yerel seçimlere de değinen Ertem “Belediye başkanları sizlerin gönlünüzden geçen birisi olmayabilir. Ama şunu bilin ki; her Belediye Başkanı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı isimdir. Hepimiz Ak Parti davasına ve ülküsüne inanıyorsak, 2023’ü bu iktidar ile görmek istiyorsak ona buna bakmadan, hemşericiliğe sapmadan, herhangi birine gitmeden, kara kaşını kara gözünü bahane etmeden her birimizin gönülden kimse aday onun arkasından tek yürek olmamız gerekiyor. Bu bilinci çok iyi taşımamız gerekiyor. Parti de en az bizim kadar bizlerden daha fazla çalışmak zorundadır. Ak Parti Türkiye siyasetinde dominant bir partidir. Diğer partiler ne yaparsa yapsınlar siyasetlerini bize göre belirleyeceklerdir. Bizim AK parti olarak amacımız hizmettir. Çerkezköy Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde alnımız aktır” dedi.
 
“ONUN VAY HALİNE DİYORUM”
Ertem “Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından birisi Çerkezköy’ü Eskişehir ile kıyaslamış. Eğer bin yıllık Büyükşehir belediyesini Çerkezköy ile kıyaslıyorsa onun vay haline diyoruz. Çerkezköy’ü Eskişehir ile kıyaslaması da bir yönden bizlere gurur veriyor. Muhalefet bizleri istem dışı takip ediyor. İnşallah AK Parti olarak Çerkezköy’de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak bayrağımızı tekrar belediyeye dikeceğiz” diye konuştu. AK Partili olmanın farklı bir olay olduğunu belirten Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur  Mayıs ayının Türkiye için parlak bir ay olarak geçtiğini ifade ederek “Mayıs ayında AK Parti olarak köprünün ihalesini, üçüncü havaalanı, nükleer santrallerde anlaşmalar yapıldı. Bunların yapılması sadece ülkedeki muhalefeti değil, dış dünyadaki bizim düşmanlarımızı da rahatsız etti. Onunla birlikte harekete geçtiler. Gezi olayları dışardan planlanmış bir hadisedir. Bu bir günün eseri değildir ve çok önceden planlanmış bir olaydır. Bu olayları çıkarmak için müsait bir zemin arıyorlardı. Bu işte üç beş ağacı vesile kılmak kaydı ile bu olayları başlattılar. Ama hamdolsun Genel Başkanımızın dik duruşu, milletin dirayetli tutumu ile Türkiye’de başaramadılar. Aynı olayları Mısır’da yaparak bunu başardılar. Bunlar hep bir planın parçasıdır. Türkiye güçlü bir ülke olduğu için ve insanımız farklı bir rejimde yaşadığı için biraz daha farklı davrandı ve bu oyuna gelmedi” dedi.
 
 “GENEL OLARAK BAKMIYORLAR”
Belediyecilik hizmetlerinin zorlukları konusunda da örnekler veren Kambur “Eleştirmek çok kolaydır. Bekara karı boşamak da çok kolaydır. Belediyecilik hizmetleri gerçekten çok zordur. Ben de Belediye Başkanlığı yaptım. 24 saat sular akar, yarım saat kesildiği zaman hemen belediyeyi telefon yağmuruna tutarlar. Herkesin isteği ve beklentisi birbirinden farklıdır. Onun istediğini yapmadığınız vakit iyi bir belediye başkanı olamazsınız. Herkes bu duruma kendi açısından bakar, ancak genel olarak bakmaz. Kendi açısından bu olaya baktığı için belediyenin hizmetleri çok iyi olmasına rağmen kendisini memnun etmez” dedi.
 
“CHP YAPSA, YER YERİNDEN OYNARDI”
AK Partililerin Genel Merkezin ve Belediye Başkanlarının yapmış olduğu hizmetleri vatandaşa tam olarak anlatamadığını belirten Kambur “Eğer Cumhuriyet Halk Partisi bizim yaptığımızın onda birini yapsaydı yer yerinden oynardı. Biz ne yaparsak yapalım, mütevazi davranıyoruz. Sanki sıradan işler gibi kabul edip reklam yapmıyoruz. Bu hizmetler devlet tarafından toplanmış hizmetlerle yapılıyor. Bu güne kadar hiçbir iktidar partisi cebinden parası ile hizmet yapmamıştır. AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi gibi Çerkezköy Belediyesi’ni de alacaktır. Buna inancım tamdır” diye konuştu.
 
PARTİLİLERDEN YOĞUN İLGİ
Kambur’un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Eski İl Başkanı Soner Çizen, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Ak Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Ak Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday adayları İrfan Demir, Ömer Karadeniz ve Akın Yılmaz, AK Partili Belediye meclis üyeleri, ilçe ve belde yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10