MYO öğrencileri bugün ders başı yapacak

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda yeni eğitim öğretim yılı bugün başlıyor.

Çerkezköy 18.09.2013 02:05:00 0
MYO öğrencileri bugün ders başı yapacak
 9 AYRI PROGRAM BULUNUYOR
2013-2014 Akademik Yılı açılışının bugün yapılacağını belirten Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Ercan Buluş “Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci öğretimlerle birlikte 9 ayrı program bulunuyor. Bunlardan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Lojistik Programımız, hem gündüz hem de gece programına öğrenci kabul etmektedir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Tekstil Teknolojileri ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programımızın ise sadece gündüz programları bulunmaktadır” dedi.
 
332 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI
332 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Buluş “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümüne 37, Büro Yönetim ve Yönetici Asistanlığı ikinci öğretime 11, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne 43, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ikinci öğretime 35,Lojistik bölümüne 53, Lojistik ikinci öğretime 54, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı bölümüne 41, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne 32 ve Tekstil Teknolojileri bölümüne ise 27 öğrencimiz katıldı. Dolayısıyla bu yıl okulumuzda eğitim görecek öğrenci sayımız, 1187’ye yükseldi” dedi. Buluş, bu rakamın, Ekim ayında, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmelerle 1250’yi bulacağını öngördüklerini ifade etti. 
 
TİCARİ HAYATA DA KATKI SAĞLAYACAK
Üniversite öğrencilerinin ilçeye gelmesinin ticari hayata da hareketlilik katacağını ifade eden Buluş, “Ayrıca yıl içerisinde, düzenleyeceğimiz değişik aktiviteler ile Çerkezköy’deki sosyo-kültürel yaşama da renk katmayı planlıyoruz. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda kadrolu 14 akademisyen arkadaşımız bulunuyor. Ancak, ihtiyaç hissedilen alanlarda, ilçemizdeki uzmanlardan ve Namık Kemal Üniversitesi’nin diğer akademisyenlerinden de yararlanıyoruz. Dolayısıyla eğitim kadromuzdaki akademisyen sayımız 25’i buluyor. Ben ve bütün akademisyen arkadaşlarımız, yeni öğrencilerimizle ilk kez, eski öğrencilerimizle de yeniden buluşacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
İLK ADIMI ATTINIZ
Buluş, üniversite öğrencilerine de seslenerek “Namık Kemal Üniversitesi, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na kaydolduğunuz gün ülkemizin aydınlık geleceğini akıl ve bilim yolunda oluşturmak ve çağdaş dünyada yer almasında katkıda bulunmak gibi bir görev için ilk adımı attınız. Hızla gelişen ulaşım ve iletişim teknolojileri sayesinde hepimiz kendi çevrelerimizi aşıp, dünyayı avuçlarımızın içine alıyoruz. Bunun neticesinde de, farklı beklentilere ve hedeflere yöneliyoruz. Sizler de, böylesine beklentilerinizin ve büyük hedeflerinizin olduğu bir dönemde profesyonel yaşamınıza başlıyorsunuz. İnanıyoruz ki 21. yüzyılda gençlerimizin en iyiyi yapma yolundaki mücadelesi sizler için rehber olacaktır. Eğitim ve sorumluluğumuz doğrultusunda karşılaştığınız her sorunu Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda demokratik, bir hukuk devleti olan Türkiye için sevgiyle aşacağınıza inanıyor Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu camiası ve Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek adına Üniversitemize ve Yüksekokulumuza hoş geldiniz diyorum” dedi. Buluş, 2013-2014 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını temenni etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10