Cihaz kullanımını İsveç’te öğrenecekler

Veliköy Çok Programlı Lisesi’nden 20 öğrenci 2014 Ulusal Ajans Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen Leonardo Da Vıncı Hareketlilik Projesi Kapsamında Kimya Teknolojisi Ala

Çerkezköy 18.09.2013 02:07:00 0
Cihaz kullanımını İsveç’te öğrenecekler
 İLK ZİYARETİMİZ
Projenin tanıtımı kapsamında dün saat 15.00’da Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde program düzenlendi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Veliköy Belediye Başkanı Vekili Şahin Büyükkaban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal,  okul müdürü Muzaffer Arslan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Tüm öğrencilerle ve öğretmenlerle tokalaşan Kaymakam Kubilay, kendisini de tanıttı. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını yaptıklarını anımsatan kaymakam Kubilay “Tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin başarılı, huzurlu, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum. Başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum. İlk ziyaretimizi bu okul gerçekleştirdik. Geçtiğimiz haftalarda eğitime hazırlık toplantısı yapmıştık. Orada proje çalışmalarının artırılması gerektiğini söylemiştik. Okul müdürümüz de bizi bilgilendirdi” dedi.
 
BAŞARINIZA ORTAK OLACAĞIZ
Veliköy Çok Programlı Lisesi’nden 20 öğrencinin proje kapsamında İsveç’e gitmesinden mutluluk duyacaklarını söyleyen Kubilay “Böyle bir projenin kabul edilmesinden dolayı okul müdürümüzü, idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. İnşallah bu güzel proje Çerkezköy’de örnek teşkil eder” diye konuştu. Bütün çalışmaları takip edeceklerini söyleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Sizlerin başarınıza ortak olacağız. Başarılar paylaşıldıkça anlam kazanır. Biz de gençlerimizin yanındayız” dedi.
 
ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
Veliköy Çok programlı Lisesi’nin 2010 yılında DepoMania projesi ile Türkiye birincisi olduğunu, 2012 yılında Ulusal Ajans Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Proğramları Merkezi tarafından kabul edilen Leonardo Da Vıncı Hareketlilik Programı kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Destekli Tasarım Programı Catıa’nın Uygulamalı Eğitimi başlıklı hareket projesi kapsamında 5 öğrencinin Almanya’nın başkenti Berlin’de 15 gün süreli eğitim faaliyetine katıldığını ifade eden kaymakam Kubilay “Bu okulumuz laboratuarları çok iyi kullanan bir okulumuz. 4 yıllık fakülteyi kazanan 2 öğrencimiz ve 2 yıllık yüksekokulu kazanan 61 öğrencimizi de tebrik ediyorum” dedi.
 
PREFABRİK SPOR SALONU KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Programda sunum yapan Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan da okulla ilgili Kaymakam Metin Kubilay’a bilgiler verdi. Okullarında gurur verici olayların olduğunu söyleyen Arslan “DepoMania projesi ile Türkiye birincisi olmamız hem bizi gururlandırdı, hem de öğrencilerimiz özgüven kazandı. 6 yıldır İstanbul ve Trakya’da hiç Türkiye birincisi çıkmamıştı. Bu bizim için övünçtür. Bakanlığımız da bize para ödülü verdi. Biz bu ödülleokulumuza yeni bir laboratuar kazandırdık” dedi. 37 kadrolu öğretmen ve 4 ücretli öğretmen ile yaklaşık 650 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Arslan, okulda sportif faaliyetlere de önem vererek okula prefabrik bir spor salonu kazandırmak istediklerini belirtti.
 
MALİYETİ 250 BİN TL
Kimya Alan Şefi Aptullah Çeşmeliler de proje ile ilgili bilgiler verdi. Çerkezköy’de 9 ilaç fabrikası olduğunu ve bu sayının 25’e çıkacağının tahmin edildiğini söyleyen Çeşmeliler “İstanbul İlaç Yöneticileri Derneği Çerkezköy’e ilaç üretimi okulu açmayı düşünüyor. Sadece İstanbul Kadırga’da bulunan okulun ikincisini Çerkezköy’e açmayı düşünüyorlar. Bu okulun maliyeti 5 milyon TL” diye konuştu. Bu projeye Çorlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni de ortak aldıklarını söyleyen Çeşmeliler, oradan da 20 öğrencinin eğitime katılacağını belirtti. Ülke genelinde Ajansa 2 bin 293 proje başvurusunun yapıldığını ve 348 projenin kabul edildiğini söyleyen Çeşmeliler “Tekirdağ’da projesi kabul edilen tek okulun Veliköy Çok Programlı Lisesi olduğunu belirtti. Projenin maliyetinin 250 bin TL olduğunu ifade eden Çeşmeliler, eğitime katılacak öğrencilerin İsveç’e gitmeden önce İngilizce eğitimi alacağını söyledi. Programın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, okulun gezerek laboratuarlar hakkında bilgiler aldı.
 
HABER / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10