“Kaş yapayım derken göz çıkardı”

Çerkezköy’de Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un engelli vatandaşlar hakkında sarf ettiği

Çerkezköy 18.09.2013 22:07:00 0
“Kaş yapayım derken göz çıkardı”
 HAYIR İŞİ DEĞİL, GÖREVDİR
Yıllardır bu toplumda ikinci plana atılan, yaşadıkları sorunlarla tek başına boğuşan engelli vatandaşların sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak kendilerine el uzatılmayı beklerken,  açıklamalarının toplumda nasıl bir infiale yol açacağını bilmeyen AKP’li bir vekilin bu fütursuzca sözlerine maruz kaldığını ifade eden Köprülü “Ancak engelli vatandaşlarımız maalesef AKP’nin bu aşağılayıcı ve ayrımcı sözlerine alışmışlardır. Çünkü daha önceki Sağlık Bakanı da görme engelli bir vatandaşa “Gözlerin görmüyor, ama sana iş vermişiz” diye muamelede bulunmuştu. Ancak AKP zihniyeti iş vermenin, engelli vatandaşlara bakmanın devlet için bir külfet değil, görev olduğunun farkına varamamışlardır. Onlar engelli olmaktan önce;  bir insan ve vatandaştırlar. Onlar için atılan hiç bir adım hayır işi değil, görevdir, haktır” açıklamasını yaptı.

HAYATA BAKIŞI VE FİKİRLERİ SORUNLUDUR, SORGULANMALIDIR
AKP iktidarının hayata bakışının ve fikirlerinin sorunlu olduğunu ve sorgulanması gerektiğini ifade eden Köprülü “Engelli vatandaşlarımız toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik ilkesi temelinde sahiptirler. Hiçbir anne baba devlet para veriyor diye çocuğuna bakmaz, evladı engelli olduğu için ölmesini istemez. Onlara yapılan yardım paraları bu hakaretleri eden vekillerin ceplerinden değil, milletin vergileriyle yapılmaktadır.  Dolayısıyla, engelli vatandaşlarımız her türlü ayrımcılıktan uzak,  fırsat eşitliğine dayalı bir yaşamı hak etmektedirler. Çaresizlik içinde ilgi, yardım ve gönülden destek bekleyen engelli vatandaşlarımız ve ailelerimiz şimdi bu pervasız sözleri edenlerden, onların temsil ettiği partiden bir özür ve açıklama beklemektedirler” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10