Tekirdağ demiryolu ulaşımının merkezi olacak

30 kilometrelik Tekirdağ – Muratlı Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışması ile ilgili, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı önceki gün yapıldı.

Tekirdağ 22.09.2013 20:41:00 0
Tekirdağ demiryolu ulaşımının merkezi olacak
 MERKEZİ BİR YER OLACAK
Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, yüklenici firma yetkilileri ve il protokolü katıldı. Toplantıda; Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışması işini, 1 yılda tamamlayan firma tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Merkezi İstanbul Haydarpaşa olan, TCDD 1. Bölge'nin Müdürü Hasan Gedikli, Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında yer alan, Tekirdağ’da gerçekleşen bu yapım çalışması ile bundan sonra Tekirdağ Limanının; bir taraftan Derince Limanı ile bir taraftan da Bandırma Limanı ile bağlanacağını ve böylece Tekirdağ'ın demiryolu ulaşımında merkezi bir yer olacağını belirtti.
 
LOJİSTİK ÜS OLDUĞUNUN İSPATI
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da 2007 yılında yapımına başlanan ve 2010 yılında açılışı gerçekleştirilen Tekirdağ- Muratlı Demiryolu hattının, daha önce tek hat olduğunu şimdi ise TCDD ile yapım işini yürüten yüklenici firmanın özverili çalışması neticesinde, yaklaşık  35 milyonluk yatırımla artık "çift hat" haline geldiğini belirterek “Bu çalışma, Tekirdağ’ın gerçek manada bir "lojistik üs" olduğunun da ispatı. Kara, deniz ve hava yolundan sonra demir yolunu da etkin bir şekilde kullanacak Tekirdağ’ın, bundan böyle ekonomisi daha bir canlı olacak. Biliyorsunuz, ulaşım medeniyet demek. İnsanlar, hizmete önem veriyor. Medeniyet de bunu artık elzem kılıyor” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10