Ambalaj atıklarını çöpe atmayın

Kapaklı Belediyesi ve Tükçev işbirliğinde gerçekleştirilen Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ kapsamında önceki gün Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerine atıkların geri dönüşümü

Kapaklı 26.09.2013 20:58:00 0
Ambalaj atıklarını çöpe atmayın
 BELEDİYE DESTEK VERMEKLE YÜKÜMLÜ
Yıldızkent Ortaokulu Konferans Salonu’nda önceki saat 10.00’da başlayan konferansa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat ile Serpil Sevgi, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Okul müdürü Önder Ayaz ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ambalaj atıklarının Kontrol yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgi veren Safa Şen, “Apartman site yönetimleri, okullar, üniversiteler, oteller, lokantalar, büfeler, şehirlerarası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları, limanlar, sağlık kuruluşları, spor kompleksleri, marketler, satış noktaları, iş ve alışveriş merkezleri, stadyumlar gibi ambalaj atığının oluştuğu benzeri yerler, ambalaj atıklarını oluştuğu noktada belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür” dedi.
 
AYRI TORBADA BİRİKTİRİN
Öğrencilere ambalaj atıkları ile ilgili kendilerinin de sorumlulukları olduğunu söyleyen Şen, “Kullandığınız ürünlerin ambalaj atıklarını çöpe atmayınız. Evde evsel çöpten ayrı bir torba içerisinde biriktiriniz. Konutlarınızda veya işyerlerinizde bulunan ambalaj atıklarını atık kutularına bırakınız. Ambalaj atık kutularında biriktirdiğiniz ambalaj atıklarınız ambalaj atıkları toplama aracı ile size bildirilen günlerde sitelerinizden toplanacaktır. Ambalaj atıkları toplama sistemi, ambalaj atık kutusu, ambalaj atık konteynırı ve kumbaralardan oluşmaktadır” dedi. Konferans, sonunda Kapaklı Belediyesi Çevre Mühendisi Hüseyin Özel ve belediye personelleri tarafından öğrencilere, kitapçık ve geri dönüşüm ile elde edilmiş malzemeler verildi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10