Yangında olay yeri inceleme teknikleri anlatıldı

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Akademi Network işbirliği ile “Yangın Olay Yeri İnceleme Teknikleri” konulu seminer düzenlendi.

Tekirdağ 27.09.2013 20:22:00 0
Yangında olay yeri inceleme teknikleri anlatıldı
 FAALİYETLER DEVAM EDECEK
İtfaiye, Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Emniyet Olay Yeri İnceleme ekiplerine yönelik olarak düzenlenen seminer Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz'in açılış konuşması ile başladı. Sinan Çetiz Belediye olarak eğitimlere çok önem verdiklerini, bu tarz uzmanlık gerektiren, mesleki gelişimleri sağlayan farklı eğitim ve seminerlerle personelin bilinçlenmesinin sağlanmasına devam edeceklerini ifade etti. İtfaiye Müdürü Ömer Şen ise, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.
 
KRİZ YÖNETİMİ DE ANLATILDI
Akademi Network Eğitmen ve Danışmanı Dr. Süleyman Özmen "Kriz Yönetimi"ne ilişkin sunumuyla genel bir değerlendirme yaptı. Ardından Akademi Network Eğitmeni Yangın Güvenlik Uzmanı ve Adli Bilirkişi Yunus Kızmaz tarafından; Yangın ve Patlayıcı Madde Kavramı, Yangın Teorisi, Yangın ve Patlama Çeşitleri Gaz Patlamaları (Sıkışmaları), Kimyasal Yangınlar, Yangın Yerlerindeki Tehlikeler, Yangında Yüksek Isı Tehlikesi, Yangında Kimyasal Patlama Tehlikesi, Yangında Elektrik Tehlikesi, Yangında Çökme Tehlikesi, Zehirlenme Tehlikesi, Statik Elektrik Tehlikesi, Yangın Güvenlik Önlemleri, Yangın Söndürme Sistemleri, Yangın Çıkış Sebepleri, Yangın Yönetmeliği ve Yangın Raporlarının Hazırlanması, Ülkemizde ve Dünyada Meydana Gelen Yangın ve Patlama Olayları ile ilgili bilgiler verildi. Seminer ile; İtfaiye teşkilatında görevli personelin gelişen teknoloji kapsamında bilgi ve deneyimlerini arttırmak ve farklı yerlerde meydana gelen olaylara ait ilgili yaşanmış örnekler ile personelin bilincinin arttırılmasını sağlamak, dolayısıyla meydana gelen olaylara daha bilimsel yaklaşmak, can ve mal kaybını asgari safhalara indirmek amaçlandı.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10