Tek adam anlayışından kurtulacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 1.10.2013 22:24:00 0
Tek adam anlayışından kurtulacağız
 DEMOKRATİK BİR ANKET YAPILACAK
Önceki akşam saat 19.30’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol “Ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adayı olan yedi arkadaşa çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylık sürecinin 2 Eylül’de başladığını anımsatan Vahap Akay da “7 aday adayı arkadaşımız ile birlikte kendimizi vatandaşımıza ifade etmeye çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni 30 Mart hedefi ile iktidarı getirmek hedefi içindedir. Bu mücadele bu ayda devam edecektir. Bu bir parti içi mücadeledir. Yollarda kahvelerde evlerde çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Ekim ayında kamuoyu anketi yapılacaktır. Demokratik bir hareketle anket yapılacaktır” dedi.
 
ÇALIŞMALARIMIZ İKTİDARI ENDİŞEYE DÜŞÜRDÜ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışmalarından iktidar partisinin rahatsız olduğunu ifade eden Akay “Bu çalışmalar iktidar partisini endişeye düşürdü. 21 Ekim’de ki aday adaylık sürecini 1 Ekim’e aldılar.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortaya koyduğu hareket pozitif bir etki yaratmış ki bu hamle yapıldı. Önümüzdeki süreçte kamuoyu anketi oluşacak. Bir aday ortaya çıkacak. Partimizde hiçbir tedirginlik yoktur. Çerkezköy halkı CHP’de görmek istediği adayı ortaya koyacak. O adayın arkasında da bütün adaylar duracaktır. Bunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi artık Çerkezköy halkının talebinin karşılığını verecektir. Bundan daha farklı bir şey konuşmanın anlamı yoktur” şeklinde konuştu.
 
ŞEFFAFLIĞI ORTAYA KOYMALIYIZ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy’de hedefe kazanma odaklı ilerleyeceğini ifade eden Akay “Çerkezköy’de karşılaştığımız birçok sorun vardır. Proje üretmek adına gerçekten çok erkendir. Proje konuşursak inandırıcılığımız kalmaz. Çerkezköy siyasetinin temel sorunları hat safhaya çıkmıştır. Çerkezköy belediyenin uygulamalarındaki yanlışlıklar son dönemlerde ortaya çıkmıştır. Çerkezköy Belediyesi’nin iki kuruma borcu 35 milyondur. Üçüncü bir kurum çıkarsa da 50 milyona yakın borç çıkacaktır. Şeffaflığı ortaya koymalıyız. CHP’nin temel ilkelerinde birinci öncelik şeffaflık olacaktır. Vatandaş aldığı gördüğü hizmeti karşılığının nasıl ödendiğini merak ediyor” dedi.
 
“BELEDİYE’DE İSRAFLIK VAR”
Çerkezköy Belediyesi’nin dört yılda yapmadığı çalışmaları bir yıla yaydığını belirten Akay “Çerkezköy Belediyesi’nde on yıllık bir yönetim vardır. Kısaca Belediye bütün hedefini bir seneye kitlemiş durumdadır. Son dönemlerde müthiş bir israflık vardır. Hiçbir sorgu ve açıklama yapmadan Belediye Başkanı bu işleri yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi’nde tek adam anlayışından kurtulacağız. Çerkezköy’de katılımcı belediyeye kavuşmak zorundayız. Bugün arka mahalle de olan vatandaşlar kendilerini unutulmuş hissediyor. Biz bunların tamamını ortaya koyacağız. Çerkezköy’de 30 Mart’ta CHP bayrağını dalgalandıracağız” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10