Sultanlar Yolu Projesi Açılış Toplantısı yapıldı

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek verdiği “Sultanlar Yolu Projesi”nin aç

Bölgede Gündem 4.10.2013 01:05:00 0
Sultanlar Yolu Projesi Açılış Toplantısı yapıldı
 ALTERNATİF ALANLARA YÖNELDİ
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Sultanlar Yolu Projesi Açılış Toplantısı’na Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Tuluğ Bayram, Sultanlar Yolu Vakfı Yöneticisi Sedat Çakır, Vakıf Koordinatörü Tom Roos ile yolun geçtiği köylerin muhtarları katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı “Turizm artık sadece deniz-kum-güneş olmaktan çıkıp alternatif alanlara yönelmiştir. Doğa Turizmi, kültür turizmi, av turizmi, yeme-içme gibi birçok farklı turizm çeşidi turistlerin daha fazla ilgisini çekmektedir. Kırklareli alternatif turizmin tüm özelliklerini taşımaktadır. İşte bunlardan biri de Sultanlar Yoludur. Sultanlar Yolu bir trekking güzergahıdır. Viyana'dan başlayarak 8 ülkeden geçer ve Ülkemizde Süleymaniye Camiinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın kabrinde son bulur. 2200 kilometreyi aşan toplam yürüyüş mesafesi ile Avrupa’nın en uzun trekking rotalarından biridir. Bu rotanın yaklaşık 385 kilometresi Ülkemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. 1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman önderliğinde gerçekleştirilen 1. Viyana Seferi esnasında kullanılan güzergah, bundan 5 yıl önce Sedat Çakır'ın çabaları ve çalışmaları ile turizme, doğa severlere bir trekking rotası olarak kazandırılmıştır” dedi.  

GÜZİDE PROJELERİN BAŞINDA
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Tuluğ Bayram da “Bu proje Trakya’da uygulanacak güzide projelerin başında yer almaktadır. Ülkemize ve tarihimize yeni bir değer katacak bu proje ile birlikte ecdadımızın Avrupa’da bıraktığı ve silinmeye yüz tutan izleri de hatırlanacaktır. Böylesi anlamlı bir fikre katkıda bulunduğumuz için biz sizlere teşekkür etmek isteriz” diye konuştu.

Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10