Çerkezköy’de kurban satışları başladı

Çerkezköy’de Pınarça yolu üzerindeki alana kurulan Hayvan Pazarı’nda satışlar dün başladı. Büyükbaş hayvanların fiyatının 3.5 bin TL ile 9 bin TL arasında değiştiği belirtildi. Hayvan

Çerkezköy 4.10.2013 02:47:00 0
Çerkezköy’de kurban satışları başladı
 KARŞILIĞI NE İSE ÖDEMEYE HAZIRIZ
İlk kurbanı sattığını ifade eden hayvan sahibi Fikret Gege, “Elimdeki kurbanlık fiyatları 7 bin lira ile 9 bin lira arasında değişiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmet nedeniyle yetkililere teşekkür ediyorum.  Bir konuda yeni bir uygulama yapabilirler. Tahsis edilen yerlere, belediye tarafından çadırların kurulmuş olması bizim açımızdan çok faydalı olurdu. Böyle bir uygulama İstanbul’da mevcut. Bu hizmetin karşılığı ne ise onu ödemeye hazırız.” dedi.

GEÇEN YILA ORANLA FARK YOK
Hayvan sahiplerinden Bahattin Kurular da kurban satışlarının başladığını belirtti. Kolay bir şekilde satışların tamamlanmasını temenni eden Kurular, “Geçen yılla bu yıl arasında fiyat bakımından çok fazla bir fark olduğu söylenemez. Hayvanın kilosuna göre fiyatlar değişiyor. Bizim kurbanlıklarımız 5 bin liradan başlayıp 8 bin liraya kadar yükseliyor” diye konuştu.

SOĞUK, SATIŞLARI YAVAŞLATIYOR
Kurban pazarına henüz elektrik çekilmemesinden dolayı sıkıntılar yaşadığını ifade eden Barış Demir de “Elektrik dışındaki hizmetler gayet mükemmel. Fiyatlarımız çok da astronomik değil. 4 bin liralık kurbanlıklarımız da var, 7 bin liralık da. Yani her bütçeye uyan fiyatlarımız mevcut” dedi. Demir, havaların soğuk olmasının satışların yavaşlamasına neden olduğunu ifade etti.

SAĞIM HAYVANLARINI DA PAZARA ÇIKARDIK
Yem fiyatlarının çok pahalı olması nedeni ile sağım hayvanlarını da kurbanlık olarak pazara çıkardıklarını söyleyen satıcı Osman Hisar da “Süt sığırlarını da kurbanlık olarak satmaya getirdik. Yem fiyatlarının yükselmesine rağmen süt fiyatı hep sabit kalıyor. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Yaptığımız işten para kazanamıyoruz. Umarız kısa zamanda satışımızı bitiririz” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10