7 milyonluk ek ödeneğe CHP’den red

Çerkezköy Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, bir önceki oturumda komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Çerkezköy 4.10.2013 19:55:00 0
7 milyonluk ek ödeneğe CHP’den red
 8 MECLİS ÜYESi KATILMADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda dün saat 14.00’da yapılan toplantıya mazeretlerinden dolayı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan İşçan, Ziya Osmanoğlu, CHP’li Meclis üyeleri Faruk Bal, Edip Bülent Uğraş, Halil Demirkıran, Mehmet Yıldırım, Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri Asuman Azak ve Ahmet Avcı katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumunda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddeleri okundu.
 
PLAN TADİLATI KABUL EDİLDİ
Toplantıda ilk olarak bir önceki oturumda görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilen Türk Hava Kurumu’nun imar planı talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi 921 ada 2 parselde bulunan Türk Hava Kurumu’nun kullanımına verilen alanın planlarda spor alanından mimari alana çevrilmesi yönünde komisyonun aldığı karar meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 
 
4 RED, BİR ÇEKİMSER
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir önceki mecliste İmar komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 6.Etap ilave sanayi bölgesinin revizyon imar planları ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Daha önceki dönemde yüzde 49 olan kesintilerin yüzde 40’a çekilmesi komisyonca oy çokluğu ile kabul edildi. Meclise sunulan komisyon raporu Aktaş Güler, Yüksel Sevil, Demet Eroğlu, Reşat Ziya Pekdoğan’ın red, Cengiz Eker’in de çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
EK ÖDENEK SAĞLANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de 7 milyon TL’lik ek ödenek ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Ahmet Azcan’ın katılmadığı komisyon toplantısında 2 komisyon üyesinin red oyu kullandığı, 2 meclis üyesinin de ödenek talebini kabul ettiği belirtildi. Gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Partili Meclis Üyesi Aynur Düzgünel “Gelirler arasına ihtiyaç duyulması halinde ek ödenek çıkarılmasını kabul ettik. Çerkezköy Belediyesi’nin yapmış olduğu asfaltlama ve alt yapı çalışmalarında ek ödenek sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili kredi almak da söz konusu değildir” dedi.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ RED OYU KULLANDI
Ek ödeneğe red oyu kullandıklarını belirten Komisyon Üyesi CHP’li Meclis Üyesi Yüksel Sevil “Kamulaştırma için daha önce 2 milyon TL ek ödenek verilmesini kabul etmiştik. İkinci bir ek ödenek verilmesine karşıyız. Bu işler çocuk oyuncağı değildir” diye konuştu. Bu işlerin çocuk oyuncağı olmadığı için gündeme getirdiklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Bütçe yaparken yaptıklarımızı şişirmeyip, doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Asfalt çalışmalarımız elektriklerin yer altına alındığı için biraz geç oldu” dedi.  İlgili gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
25 CUMHURİYET ALTINI İLE ÖDÜLLENDİRİLECEK
Toplantının son gündem maddesinde de Dünya Şampiyonası’nda Çerkezköy’ü başarılı bir şekilde temsil eden ve dünya şampiyonu olan engelli sporcu Oğuzhan Genç’e ödül verilmesi talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonda üstün başarı gösteren Oğuzhan Genç’in 25 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirmesi, ödül törenin ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünde yapılması yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
“ENGELLİLER BİNASINA İSMİ VERİLSİN”
AK Partili Belediye Meclis üyesi Aynur Düzgünel “Başarılı engelli sporcumuz Oğuzhan Genç, Dünya şampiyonasında altın ve gümüş madalya kazanarak ilçemizi ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etti. Sporcumuzun isminin bir binaya, sokağa yada caddeye verilmesini istedik. Komisyon üyelerimiz ile birlikte yeni yapılan engelliler binasına da isminin verilmesi fikrini de konuştuk” dedi.
 
“ORTAKLAŞA BİR KARAR VERİRİZ”
Toplantıya katılan Oğuzhan Genç’in abisi avukat Ozan Genç de “Kardeşimin isminin bir yerde yaşatılması beni çok mutlu etti. Belediye Başkanı Ali Ertem ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Oğuzhan Genç’in isminin Engelliler binasına verilmesi konusunda önümüzdeki süreçte bir değerlendirme yapacaklarını belirten Ertem “Biz binayı yaptıktan sonra Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne teslim ettik. Kendileri ile görüşüp isim hakkında ortaklaşa bir karara varırız” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10