Ergen 16’ncı anaokulunu Büyükyoncalı’da açtı

Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak amacıyla yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, V

Çerkezköy 6.10.2013 20:20:00 0
Ergen 16’ncı anaokulunu Büyükyoncalı’da açtı
 Çerkezköy Haber - Ünlü sanatçı Gülben Ergen Saray’ın Büyükyoncalı Beldesinde Başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 16. anaokulunu düzenlenen törenle açtı.
 
16. OKULUNU AÇTI
Sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını yürüttüğü 'Çocuklar Gülsün Diye' Derneği öncülüğünde İnşaat yapımını hayırsever bir ailenin üstlendiği “Çocuklar Gülsün Diye - Zehra Musaoğlu Anaokulu” açılışı Büyükyoncalı 1 Kasım Ortaokulu’nda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış törenine sanatçı Gülben Ergen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut, Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Okul Öncesi Temel Eğitim Müdürü Funda Kocabıyık, Hayırsever Zehra Musaoğlu ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“EĞİTİME İNANAN BİR AİLEYİZ”
Sanatçı Gülben Ergen, Büyükyoncalı halkının sevgi gösterisiyle karşılaşırken, Ergen, açılış töreninde anaokulu öğrencileri ve Saray Teknik Lisesi Halk oyuncuları tarafından yapılan gösteriyi cep telefonuyla kaydederek izledi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda ilk olarak Zehra Musaoğlu adına damadı Mehmet Koç konuşma yaptı. Koç “Bir ülkenin gelişmesinde eğitimin çok gerekli olduğuna inanan bir aileyiz. Bu bizim üçüncü okulumuzun açılışıdır. Bu düşüncelerimize ışık tutan ve rehberi olan Çocuklar Duysun Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ve ekibine, bizleri bu tür girişimlere ve olaylara sebebiyet veren Kanal D sabah kuşağı programcısı İrfan Değirmenciye teşekkür ediyorum” dedi.
 
“BURSA SÖZÜ DE ALDIK”
Törende konuşan sanatçı Gülben Ergen de, okul açılışına katılmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek “Çocukları mutlu etmek anneleri mutlu etmek demektir. Eğitim tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de önemlidir. Okul öncesi eğitim ise işin başlangıcıdır. Bu okulumuzun kazandırılmasına vesile olan Musaoğlu ailesi çok sıcak bir ailedir. Kendileri Çanakkale açılımızda bizlere gönül vermişlerdi. Yolda gelirken de kendilerinde Bursa’da okul yapma sözü de aldık “ dedi.
 
PIRIL PIRIL GENÇLER YETİŞSİN
16.anaokulu kazandırdıklarını belirten Ergen “Okullarımızı öğrencilerimizin annelerine emanet ediyorum. Allah bizlere bu anaokullarından mezun olan çocuklarımızı ileride tanımak nasip etsin. Aydınlık ülkemizin pırıl pırıl gençleri bizim anaokulunda yetişsin. Bu projemize desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığına, Tekirdağ Valiliğine, kurumlara ve benim yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun 16 okuldan ayrıcalığı vardır. Bu minik oyun parkımızı benim şarkılarımla 20 yıldır onları kendime dost bildiğim fan kulübü üyeleri yaptılar. Diğer sanatçı fanlarından beni ayrı kıldıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“BİZE GÜVENİN”
Tekirdağ’da sekiz bin öğretmenle eğitim verdiklerini belirten Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de “Bu yıl Tekirdağ’ın Hayrabolu, Saray ve Çerkezköy ilçeleri zorunlu hizmet kapsamına alındı. Bu üç ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz doğu görevini yapmış sayılacaklar. Tekirdağ’a 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 1153 öğretmenimiz atandı. Tekirdağ’a öğretmen ataması gerçekleştiren Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizlere güvenmenizi istiyorum.  Sekiz bin öğretmenimiz ile aklın ve bilimin ışığında çağa uygun çocuklar yetiştirmek için çaba sarf edeceğiz. Türkiye çok daha fazla ilerleyecektir. Çok güzel yerlere gelecektir” diye konuştu. 
 
“ÜLKEMİZ İÇİN KAZANÇTIR”
Saray Kaymakamı Hüseyin Öner de “Okul öncesi eğitim çocuklarımızın zihinsel, bedensel, duygusal gelişmelerinin tamamlandığını, kişiliğinin şekillendiği, erken çocukluk diye adlandırılan gelişim sürecidir. Yani çocuklarımızın ilköğretime hazırlandığı aşamadır. Birçok yerde eğitimin önemli olduğunu ifade ediyoruz. Bir iş ne kadar iyi başlarsa o kadar güzel devam eder. Okul öncesinde kazanılan davranış biçimleri, yaşam boyunca devam etmektedir. Okul öncesi eğitim aile ve kurumlarda verilmektedir. Çocuğun gelişiminde okul ve aile birinci derece etkilidir. Günümüzde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilmiştir. Anaokulları ülkemiz için büyük kazançtır” ifadesini kullandı.
 
“ÇOK HAYIRLI BİR İŞE ÖNCÜLÜK EDİYOR”
Programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaettin Akbulut ise “Devletimiz ödeneklerinin birçoğunu eğitime harcamaktır. Ama öylesine gelişen bir toplumuz ki sadece hükümetin el atması yeterli değildir. Hayırseverlerin, sanatçıların gönül verenlerin, herkesin bu alanda yapacağı çok şey vardır. Gülben Ergen’in kendisine saygı duyuyorum. Büyük sanatçılığının yanında dünya ve ahiret adına da çok hayırlı bir işe öncülük ediyor. Gerçekten en hayırlı iş çocuklarımıza bir yuva ve onlara verilecek bir eğitimdir” dedi.
 
HAYIRSEVERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Hayırlı ve yararlı bir hizmet için toplandıklarını ifade eden Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik “Bu güzel eseri Türkiye’nin her yerinde yapan ve daha da artıracak olan Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu "Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen’e, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar’a ve okulu yaptıran hayırsever Zehra Musaoğlu’na protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
 
ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Plaket takdiminin ardından  “Çocuklar Gülsün Diye – Zehra Musaoğlu Anaokulu” açıldı. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra toplumsal konularda duyarlılığı ile dikkat çeken Gülben Ergen anaokulunda eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilendi. Onlarla birlikte resim yapan Ergen, kendisinin de bir anne olduğunu hatırlattı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10