İhaleler 25 Ekim’de Başlayacak

Projesini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in hazırladığı Yeni Otogar Binası’nda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Çerkezköy 10.10.2013 20:42:00 0
İhaleler 25 Ekim’de Başlayacak
 KALDIRIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Ertem, inşaatı tamamlanan yeni otogarın beton yollarının da yapıldığını söyledi. Kaldırım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Ali Ertem, “Otogarın etrafında bulunan yan yol ise bayramdan sonra açılacak. Çevre düzenlemesinin birçoğu tamamlandı. Otogarın içersinde ise ufak tefek eksiklikler kaldı” diye konuştu.
 
KASIM’DA HAZIR HALE GELECEK
2 bin 720 metrekare kapalı alana sahip olan yeni otogar binasının etrafına 180 metrelik istinat duvarının yapıldığını ifade eden Ali Ertem, “Otogar Binası’nın içinde 10 adet yazıhane, 5 adet dükkân, cafe, mescit, abdesthane, berber, terzi, sağlık birimi, çocuk bakım odası gibi birimler de yer alacak. Bu iş yerlerinin ihalesinin yapımına ise 25 Ekim’de başlanacak. İhalenin ardından işletmelerin yerleşmesi de 15 günü bulacaktır. Yeni otogar binamız en geç Kasım’ın ikinci haftasına kadar hazır hale gelecektir” dedi.
 
KAPALI OTOPARK TAMAMLANIYOR
Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında yapımına devam edilen 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Ali Ertem, “Yeraltı otoparkının da Kurban Bayramı’ndan 15 gün son biteceğini hesaplıyoruz. Kapalı Otoparkın iç işlerinin hepsi tamamlandı. Üzerine andezit kaplamalarının yüzde 90’ı yapıldı. Rüya Sokak, Yarımoğlu Sokak ve Güven Sokak’ın üst kısmında kaldırım çalışmaları yapılıyor. Bayramdan sonra da otoparkın üstünde bulunan alan parka çevrilecek” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10