Elma üretimi bahçe günü ve hasat bayramı

Marmaraereğlisi’nde meyve bahçelerinde yetiştirilen çeşitli cinslerdeki elmaların hasadına üreticilerden İsmail Turhan’a ait bahçe tesisinde yapılan “bahçe günü ve hasat bayramı” kutlamaları

Marmara Ereğlisi 11.10.2013 21:45:00 0
Elma üretimi bahçe günü ve hasat bayramı
 8 SAAT İÇİNDE SOĞUK HAVA DEPOSUNA NAKLEDİLİYOR
Hasat kurallarına uyularak plastik kasalarda toplanan elmalar en geç 8 saat içerisinde ilçedeki soğuk hava deposuna naklediliyor. 2009 yılında Bakanlığın teşvikleriyle İnan Meyvecilik A.Ş. tarafından Yeniçiftlik beldesinde 900 ton kapasiteyle kurulan soğuk hava deposu, 2012 yılında kapasite artırımı ve yeni ayıklama paketleme ünitesi kurulumuyla 1600 ton kapasiteyle faaliyetini devam ettiriyor. Marmaraereğlisi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim; “İlçemizin coğrafi konumu itibariyle Trakya bölgemizin orta yerinde yaklaşık yirmi milyon insanın yaşam alanına hitap etmekteyiz, coğrafi konumumuz ve mutlak tarım arazilerimiz bizi üretim ve pazarlama açısından önemli bir konuma getirmektedir. İlçemizde elma ve meyve üretimi her geçen gün gelişmektedir, bu gelişime paralel olarak ürünlerde kalite de artmaktadır. İlçemizde çok kaliteli meyve bahçelerimizin yanı sıra 1600 ton kapasiteli modern bir soğuk hava depomuz ve meyve ayıklama paketleme tesisimiz bulunmaktadır” dedi.
 
BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ
İlçede meyve üreticilerinin pazarla ilgili tüm aşamaları bireysel olarak yaparak ürününü değer fiyattan satamadığını ifade eden Alim “Üreticilerimizin bu durum karşısında örgütlenmesi birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Bu örgütlenme ve birlikteliğin adı kooperatiflerdir. Müdürlüğümüz ve kurulacak üretici kooperatifi aracılığı ile üretimde bilgi eksikliği giderilerek, ucuza girdi bulunmalı ve ürünü tek elden pazarlayarak daha güçlü olmamız gerekiyor” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10