Gaziler ve şehit aileleri anavatana döndü

Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gönderilen şehit aileleri ve gazilerden oluşan yaklaşık 90 kişilik grup, 5 gün, 4 gece süren gezinin ardından dü

Çerkezköy 13.10.2013 14:03:00 0
Gaziler ve şehit aileleri anavatana döndü
 ANA VATANA DÖNDÜLER
Yavru vatanda, rehber eşliğinde Cengiz Topel Müzesi, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Mavi Köşk, Boğaz Şehitliği, Kapalı Maraş, Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs’ın kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş’ın anıt mezarı, Barbarlık Müzesi, Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Açıkhava Müzesi ve Kıbrıs’ın diğer bazı bölgelerini gezerek dolu dolu 5 gün geçiren gaziler ve şehit aileleri, dün saat 08.30’da otelden ayrılarak havaalanına doğru yola çıktı. 11.30 uçağı ile Atatürk havaalanı’na gelen grup, Kapaklı Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Çerkezköy ve Kapaklı’ya getirildi.
 
SAVAŞ KAÇINILMAZDI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kıbrıs’tan dönen Kapaklılı gazileri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan’ı Kapaklı Belediye Meclis salonunda ağırladı. Kıbrıs çıkarmasının parçalanmaların önüne geçtiğini ve yapılması geren bir harekât olduğunu vurgulayan Mandalı “Savaşlar kazanana da, kaybedene de zarar getirir. Savaş hiç kimseye fayda sağlamaz.  Bu gibi konularda aklıselim ile hareket etmek gerekir. Kıbrıs’ta halkımızın yaşadığı zulüm savaşı kaçınılmaz kılmıştı. Kıbrıs Çıkarması yapılmalıydı.  Ecevit o zaman yapmış olduğu konuşmasında  ‘Savaşa değil, barışa gidiyoruz’ demişti.  Bu artık son noktaya geldiğimizin işareti idi.  Beş yaşındaki çocuklarımızın öldürüldüğü, yaşlı, çocuk ve kadın demeden yapılan katliam bir şekilde son bulmalıydı” dedi.
 
DÜZ GEÇİDE DE İSMİ VERİLECEK
Kıbrıs’ta şehit düşen Kapaklılı Vahip İnce’nin isminin üst geçitte yaşatıldığını anımsatan Mandalı “Vahit İnce adını üst geçidimize verdik. Bunun yeterli olmadığını düşünerek planlarımız kapsamında yapmayı amaçladığımız bir düz geçide de yine Vahit İnce adını vereceğiz” dedi.
 
ANILARIMIZI YAŞAMA İMKANI BULDUK
Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Mandalı, konuşmasına kısa süre ara verdi. Karşılama töreninde konuşan Türkiye Muharip Gazileri Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, 1974 yılından beri 39 yıl geçtiğini, otuz dokuz yıl önce savaşmak için gittikleri Kıbrıs’a gezi amacıyla gitmelerinde emeği olan herkese teşekkür etti. Yarlıgan “Arkadaşlarımızla birlikte anılarımızı yaşama imkânı bulduk” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10