Mezbahanede kurbanlıklar ücretsiz kesilecek

Çerkezköy Belediyesi 21 Ekim'e kadar sürecek olan 9 günlük bayram tatili dolayısıyla, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramlarını geçirebilmeleri için tüm tedbirleri aldı.

Çerkezköy 13.10.2013 14:30:00 0
Mezbahanede kurbanlıklar ücretsiz kesilecek
 ÜCRETSİZ OLACAK
Çerkezköy Belediyesi Mezbahanesi'nde, bu yıl da hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlıklar ücretsiz olarak kesilecek. Kurbanlıklarını mezbahada kestiren vatandaşın etleri de Et Nakil Aracıyla evine kadar teslim edilecek. Çerkezköy Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mezbahanede vatandaşın kurbanlığını ücretsiz kesileceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem; “Bu yıl da belirlenen kurban kesim yerlerinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Yapacağımız çalışmalar neticesinde vatandaşlar kurbanlıklarını belirtilen yerlerde kesebilecekler” dedi.
 
TEMİZLİK TAMAMLANDI
Vatandaşların kurbanlıklarını Belediye mezbahanesinde kesmesini tavsiye eden Ertem “Çünkü burada Belediye'nin profesyonel ekipleri var, onlar kısa sürede işini ustaca yapıp tamamlıyorlar. Ayrıca vatandaşın etini de yine Et Nakil Aracımızla vatandaşın evine kadar götüreceğiz. Yani Mezbahaneye kurbanlığını getiren vatandaş elini daha sürmeden kurbanını kesmiş olacak. Konuyla ilgili ekiplerimiz tüm çalışmalarını yapıp mezbahaneyi hazır hale getirdi”  ifadelerini kullandı.
 
ÇALIŞMALAR ARİFE GÜNÜNE KADAR SÜRDÜ
Kurban bayramı öncesi çalışmaların başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu da “Mezbahanede temizlik çalışmalarımız arife gününe kadar devam etti. Vatandaşlarımızın kurbanlıkları sağlık ve dini açıdan uygun bir şekilde uygun kesimi yapılacak. Mezbahane’nin duvarlarına badana yapıldı ve her gün dezenfektesi yapıldı” dedi.
 
ÜÇ GÜN ÇALIŞACAKLAR
Kurban bayramının ilk üç gününde kesimlerin yapılacağını ifade eden Halimoğlu “İsteyenler kurbanlıklarını belediyenin kesim motoruyla gerçekleştirecek. Üç gün boyunca iki tane veteriner, altı tane işçimiz görevlendirilecek. Ayrıca bayram boyunca mezbahada bir veteriner bulunacak. Kaçan kurbanlıklar için de iki tane eleman görevlendirilecek. Yapılan bu çalışmalar üç gün boyunca devam edecek” ifadesini kullandı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10