Belediye engelleri aşıyor

Kapaklı Belediyesi 2 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye yardımı yaptı.

Kapaklı 20.10.2013 18:49:00 0
Belediye engelleri aşıyor
 HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyeleri kendi eliyle teslim etti. Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Mandalı “Kimin ne zaman engelli olacağı bilinemez. Her gün yüzlerce binlerce trafik kazası görüyoruz. Birçok kişi her gün çeşitli hastalıklar geçiriyor. Engelin de çeşitleri çok fazla. Kimisi fark edilir, kimisi fark edilmez. Onun için bu konuda kimse ‘tamam ben bugün sağlamım benim bu tip duyarlılığa ihtiyacım yok’ deme lüksünde olmamalıdır” dedi.
 
HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ
Başkan İrfan Mandalı “Yalnız yerel yönetimler değil, tüm vatandaşlar engelliler konusunda olağanüstü bir duyarlılık göstermeli. Herkes yapılan çalışmalara elinden gelen her türlü desteği vermelidir” dedi. Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da insanların engelliler konusunda gerekli duyarlılığa sahip olduğunu söyleyen Mandalı, “Hem resmî kurumlarda hem sivil toplumda yaygın hale geldi. Her gün yeni yardımlar gerçekleşiyor. Bu durumdan gurur duyuyoruz” dedi. Mandalı, engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.
 
NASIL KULLANILACAĞINI DA ANLATTI
Cumhuriyet Mahallesi Zengin Caddesi’nde ikamet eden 6 yaşındaki Tunahan Demirci ile Bahçelievler Mahallesi Nazlı Sokak’ta ikamet eden 60 yaşındaki Fethiye Uzunoğlu’na akülü tekerlekli sandalyelerini teslim eden Mandalı, akülü tekerlekli sandalyelerin nasıl kullanılacağı hakkında da bilgi verdi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10