Tadilat yapılmayınca minareye çıktı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Sipahi köyünde bir kişi, evinin tadilatının yapılmadığını iddia ederek köy camisinin minaresine çıktı.

Bölgede Gündem 21.10.2013 19:42:00 0
Tadilat yapılmayınca minareye çıktı
 İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR
Köy sakinleri tarafından jandarma ekiplerine haber verilmesi üzerine köye gelen ekipler, minaredeki şahsı ikna etmeye çalışırken, köy sakinlerinden Gökhan Tekcan, minare tepesindeki şahsı telefonla arayarak aşağı inmesini istedi. Hilmi M. ve Tekcan arasında yaklaşık iki dakika süren telefon görüşmesinde Tekcan, "Aşağı in Hilmi. Birlikte kaymakama giderek derdini anlatırız, yardım isteriz" dedi.
 
KÖYLÜLER OLMASA AÇLIKTAN ÖLECEĞİM
Minarenin alemine çıkan Hilmi M., köye gelen jandarma ekipleri, 112 Hızır Acil ekipleri ve itfaiyenin gitmesinin ardından aşağı ineceğini söyledi. Hilmi M., jandarma, 112 acil ekipleri ve itfaiyenin köyden ayrılmasından bir saat sonra minareden indi. Hilmi M., işsiz olduğunu belirterek "Evim çok kötü durumda. Köylüler olmasa açlıktan öleceğim" dedi.
 
TADİLAT SÖZÜ
Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Fatih Erkol, Hilmi M'nin evinin kısa sürede tadilat edileceğini söyledi. Hilmi M.'nin 17 Nisan 2011 de vakfa bir müracaatı olduğunu belirten Erkol, “Babasından kalma ev vakfımız tarafından tadilat yapıldı. Şuan köyde kaldıkları evde herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirilmedi. Yetkili arkadaşlarla birlikte kısa zamanda Sipahi köyüne giderek Hilmi M.'nin evinde gerekli araştırmaları yapacağız” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10