“Bu minetten faydalanmalıyız”

Malkara Kaymakamlığı ve Malkara Belediyesi tarafından önceki gün saat 16.00’da doğalgaz ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malkara 25.10.2013 12:17:00 0
 “Bu minetten faydalanmalıyız”
 
YÜZDE 60 TALEP OLMALI
 Görüş alışverişinde bulunmak ve vatandaşları bu konu hakkında bilgilendirmek amacı ile  yapılan toplantıya; Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez, Özel İdare İlçe Müdürü Recai Süvari, Siyasi Parti Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri katıldı. Toplantıda; Bakanlar Kurulu kararı ile nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz gelmesi için bir çalışma başlatıldığı, ilçelerdeki mevcut elektrik abonelerinin en az yüzde 60’ının belirlenen abonelik bedelini yatırmaları halinde BOTAŞ tarafından bu ilçelere doğalgaz hizmeti getirileceği hakkında bilgiler verildi.

8 BİN KİŞİ BAŞVURU YAPMALI
Toplantıda konuşma yapan Başkanı Birol Kaya; doğalgazın ilçemize daha temiz bir çevre kazandıracağını, Malkara'nın bu nimetten faydalanması ve halkın bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirtti. Kaya, ilçedeki ev abone sayısının 14 bin olduğunu, bu sayının yüzde 60'ının ise 8 bine tekabül ettiğini, 6 ay içerisinde 8 bin müracaat olduğu zaman Malkara'da işlemlerin başlayacağını, müracaat sayısına ulaşılamadığı takdirde müracaatta bulunup 335 TL abonman ücreti ödeyen vatandaşların paralarının 6 ay içerisinde geri ödeneceğini ifade etti. Başkan Kaya, doğalgazın ilçemize getirilmesi konusunda konutların, ticari işletmelerin ve sanayi kuruluşlarının hepsinin örgütlemesi gerektiğini, Kaymakamlık ve Belediye olarak üzerlerine düşen görevlere hazır olduklarını, bu hususta en başta Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanlarına ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok büyük görevler düştüğünü, Malkara'da bulunan 100'ü aşkın kooperatif yöneticilerinin ve sakinlerinin de bu örgütlenmenin içerisinde olması gerektiğini belirtti.   

Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10