“Çerkezköy olmasaydı mahrumiyeti hissederdik”

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Haber Gazetesi’ne iade-i ziyarette bulundu.

Çerkezköy 12.11.2013 17:27:00 0
 “Çerkezköy olmasaydı mahrumiyeti hissederdik”
MAHRUMİYETİ HİSSETMİYORUZ
Dün saat 15.00’da Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Kaymakam Kuzulu, gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı. Kapaklı’da bir süre önce kurucu kaymakam olarak göreve başlayan Aslı Aynaoğlu Kuzulu, ortama, çevreye ve genel duruma alışmaya çalıştığını söyledi. Kaymakamlık binasının olmaması ve personel eksikliği nedeniyle işlerin büyük çoğunluğunun Çerkezköy tarafından yürütüldüğünü söyleyen Kuzulu “Çerkezköy olmasaydı mahrumiyeti her şeyiyle yaşardık ama Kapaklı’nın Çerkezköy ile birleşik bir ilçe olması dolayısıyla mahrumiyeti hissetmiyoruz” dedi. Kapaklı’nın gelişmesinde ve büyümesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük etkisinin olduğunu söyleyen Kuzulu, Kapaklı’nın acil ihtiyaçları konusunda da konuştu.
 
ÖNCELİKLİ İŞİMİZ EÐİTİM
Kapaklı’nın hızlı göz alması dolayısıyla öğrenci sayısının da her geçen gün arttığını söyleyen Kuzulu, “İlçede en az 3-4 tane acil yapılması gereken okul var. Bizim için en çok uğraşılması gereken konu eğitim olacak. Seçimlerden sonra ilçede Kadın Sığınma Evi gibi yaşanabilir alanların da oluşturulması gerekiyor. Kadın Sığınma Evi, nüfus 50 bini aşan ilçeler için zorunlu. Kapaklı da bu sınıfa giriyor” dedi.
 
KAPAKLI KÜÇÜK BİR TÜRKİYE
Yeni bina için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kaymakam Kuzulu “2014 yılı Haziran ayı gibi yeni binamıza geçebileceğimizi düşünüyorum” dedi. Kapaklı’nın çok farklı bir yer olduğunu söyleyen Gazeteci Şaban Kardeş de “Kapaklı küçük bir Türkiye. Ama eğitim seviyemiz Çerkezköy’de de Kapaklı’da da yüksek değil. Bu zamanla aşılacak” diye konuştu. Kapaklı’da siyasetin de çok hareketli olduğunu ifade eden Kardeş, Kazak Gölü’nün denetiminin daha sıkı olması durumunda vatandaşlar için daha çok kullanılan bir alan haline gelebileceğini söyledi. Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, ziyarette Çerkezköy Haber Gazetesi tesisleri ile Thaber Tv stüdyolarını da gezdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10