Masa tenisi’nde şampiyonlar belli oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Cumhuriyetin 90.Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası oynanan final karşılaşmalarının ardından son

13.11.2013 18:05:00 0
 Masa tenisi’nde şampiyonlar belli oldu
Çerkezköy Haber- Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından ikincisi düzenlenen Masa Tenisi turnuvasında şampiyonlar belli oldu.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Spor Salonu’nda başlayan finallere Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayları Ensar Sivri, Vahap Akay, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday adayı Nedim Yılancı, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rahbet Erol, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
FİNALİSTLER BELLİ OLDU
Saat 19.00’da başlayan ilk yarı final karşılaşmasında İbrahim Sevinç ile Ünal Gül karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan İbrahim Sevinç rakibini 11-5, 11-6 ve 11-8’lik skor ile 3-0 mağlup ederek adını finale yazdıran ilk oyuncu oldu. Yarı finalin ikinci karşılaşmasında ise Onur Akman ile Resul Balta karşı karşıya geldi. İlk seti 11-8 kaybeden Resul Balta sonraki setleri 11-7,11-6 ve 11-9 kazanarak karşılaşmadan da 3-1’lik skor ile galip ayrıldı.
 
ÜNAL GÜL ÜÇÜNCÜ OLDU
Yarı final karşılaşmalarını kaybeden Ünal Gül ile Onur Akman ise üçüncülük karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu. Rakibini 15-13’lük skor ile mağlup eden Ünal Gül 1-0 öne geçti. İkinci sette rakibi karşısında daha az hata yapan Onur Akman 11-06’lık skor ile rakibini yakaladı. Sonraki iki seti 11-7 ve 11-9 kazanan Ünal Gül karşılaşmadan 3-1’lik skor ile galip ayrılıp turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
 
ÇİFTLER FİNALİ DE OLDU
Çiftler finalinde ise Resul Balta-Metin Acar çifti ile Halil Bahtiyar-Tutku Şimşek ikilisi karşı karşıya geldi. Maça etkili başlayan Resul Balta-Metin Acar ikilisi üst üste sayılar bularak ilk seti 11-7’lik üstünlük ile tamamladı. İlk seti kaybeden Halil Bahtiyar ve Tutku Şimşek ikilisi müthiş çekişmeye sahne olan seti 12-10 kazanarak skoru eşitledi. Sonraki iki sette 11-6 ve 11-7’lik üstünlük sağlayan Resul Balta ve Metin Acar çifti karşılaşmayı 3-1 kazanarak çiftlerde şampiyon oldu.
 
TEKLERDE İBRAHİM SEVİNÇ ŞAMPİYON OLDU
Saat 20.30’da ise İbrahim Sevinç ile Resul Balta arasında tekler finali oynandı. Rakibi karşısında servislerde etkili olan İbrahim Sevinç ilk sette aradaki sayı farkını açtı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren İbrahim Sevinç ilk seti 11-5 kazanarak skoru 1-0 yaptı. İlk seti rahat kazanan İbrahim Sevinç üstünlüğünü ikinci sette de sürdürdü. 6-0’lık seri ile rakibine kolay sayı şansı tanımayan İbrahim Sevinç ikinci seti de 11-3 kazandı. İlk iki seti kaybeden Resul Balta bu üçüncü sette rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. Bu seti 11-6 kazanan Resul Balta skoru 2-1’e getirdi. Dördüncü sette de İbrahim Sevinç’in üstünlüğü devam etti. Rakibine bu seti kazanma şansı tanımayan İbrahim Sevinç rahat geçen seti 11-4 kazanarak şampiyon oldu.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Oynanan final karşılaşmalarının ardından kupa töreni düzenlendi. Kupa töreni öncesi konuşma gerçekleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “  Dernek olarak ilkini 10 yıl önce Cumhuriyetin 80.yıl etkinlikleri kapsamında düzenledik. Cumhuriyetin 90.yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz turnuvanın ikincisine toplam 60 sporcumuz katıldı. On gün boyunca müthiş bir mücadelenin ortaya koyulduğu karşılaşmaların ardından bugün final karşılaşmalarını izledik. Turnuvaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Turnuvada teklerde üçüncü olan Ünal Gül’e, ikinci olan Resul Balta’ya, birinci olan İbrahim Sevinç’e, çiftlerde birinci olan Resul Balta ve Metin Acar’a, ikinci olan Halil Bahtiyar ve Tutku Şimşek’e kupaları Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayı Vahap Akay, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal tarafından verildi.
 
Haber/ Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10