Rölyef kursu devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen rölyef kursunda, 4. hafta tamamlandı.

Çerkezköy 15.11.2013 16:34:00 0
 Rölyef kursu devam ediyor
4.HAFTAYA GİRİLDİ
Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatro- el sanatları bölümünde Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 13.30 ile 17.30 saatleri arasında devam eden rölyef kursunda eserler de ortaya çıkmaya başladı. Eserlerin ortaya çıkmasıyla birlikte kursa talebin de arttığını ifade eden kurs öğretmeni Yasemin Tokgöz, büyük oranda tamamlanan eserleri gören vatandaşlardan kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Hafta içi pek çok kişinin çalışma saatlerine denk gelen kursa katılım yoğun olurken, kursa katılan hiç kimsenin şu ana kadar kursu bırakmadığını belirten “Kursiyerler büyük oranda çalışmalarını tamamladı. Eserlerimizde son rötuşları yapıyoruz. Büyük beğeni toplayan tablolarımız şekillendikçe, kursiyerlerimiz de çok mutlu oluyor” dedi.
 
İLK AŞAMA TAMAMLANMAK ÜZERE
Kursun ilk aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Tokgöz, “Birinci aşamada daha basit olan çiçek ve harem eserleri üzerine çalıştık. Ancak, ikinci aşamada kursumuzda yaptığımız eserlerde ayrıntıya gireceğiz. İlk aşamanın aksine ikinci kısımda eski İstanbul, tabiat ve Avrupa sokaklarının bulunduğu eserleri şekillendireceğiz” dedi. Şekillendiren kağıtların özel bir dokuya sahip olduğunu belirten Tokgöz “İstanbul'dan getirttiğimiz bu kağıtları birer sanat eserine dönüştürebilmek için soğuk silikon ve çöp çiç gibi pek çok farklı malzeme kullanılıyor. Eseri oluştururken ise, öncelikle özel olarak getirtilen ve eserimizin ana malzemesi olan kağıdımızı keserek işe başlıyoruz. Kesme işlemi de çalışmada kullanılan özel bir bıçak ile gerçekleşiyor. Kesme işleminin tamamlanmasının ardından ise, üst üste binecek olan kağıtların kenarlarına keçeli kalemlerle rötuş yapılıyor. Ardından üst üste silikonla yapıştırılacak olan kağıtların bombeli bir görünüm kazanması için özel aletlerle ütüleme işlemi yapılıyor. Ütüleme işleminin ardından yapıştırılacak olan kağıtın arka kısmına silikon tabancası yardımıyla soğuk silikon sıkılıyor. Silikon sıkma işleminin tamamlanmasının ardından da silikonların içerisine çöp şişler parçalara ayrılarak yerleştiriliyor. Bu işlemin sırasıyla uygulandığı tüm kağıtlar üst üste gelecek şekilde yapıştırılıyor” bilgisini verdi.
 
“UFKUM GENİŞLEDİ”
Kursiyerlerden emekli memur Dürdane Özgirgin de, boş zamanını değerlendirmek için kursa katıldığını belirtti. Boş zamanını değerlendirmek amacıyla katıldığı bu kursla birlikte şu an ufkunun daha da genişlediğini söyleyen Özgirgin, “Kursa kayıt yaptırdığımda rölyefin bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Eserlerimiz ortaya çıkmaya başlayınca da daha keyif alıyoruz. İlk eserim bitmek üzere, bittiğinde evime koyacağım” dedi. Kursiyerler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de kurs için teşekkür etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10