BAL’da yedinci hafta tamamlandı

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 7.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya beş puanla giren temsilcimiz Çerkezköyspor evinde Tekirdağspor’a 3-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Haftaya lider duru

15.11.2013 17:10:00 0
 BAL’da yedinci hafta tamamlandı
Çerkezköy Haber- Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta yedinci hafta da oynanan yedi karşılaşmada rakip fileler on kez havalandı.

YEDİ KARŞILAŞMA OYNANDI
Haftanın en önemli karşılaşmasında temsilcimiz Çerkezköyspor ile Tekirdağspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Çerkezköyspor başlarken ilk dakikalarda her iki takımda ilk dakikalardan itibaren rakip kalede ataklar geliştirdi. Çerkezköyspor karşılaşmanın 5.dakikasında Abdi ile önemli bir pozisyon yakaladı. Sağ kanattan Gökhan Küçük ile gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı iyi takip eden Abdi’nin röveşatası kale direğini sıyırarak auta çıktı. Konuk ekip Tekirdağspor ise 15.dakikada Taygun ile geliştirdiği atakta istediği golü bulamadı. Karşılaşmanın 24.dakikasında gelişen Tekirdağspor atağında Birol seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Birol’un yerden sert vuruşunu tecrübeli eldiven Muzaffer topu son anda kornere çeldi.
 
FARK İKİYE ÇIKTI
Karşılaşmanın 40.dakikasında gelişen Çerkezköyspor atağında ceza sahası içine orta şut karışımı şut gerçekleştiren Emrah Çilingir’in vuruşu üst direkten döndü. Rakibi karşısında organize ataklar geliştiren Tekirdağspor Harun’un ayağından bulduğu golle ilk devreyi önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de konuk ekip Tekirdağspor üstünlüğünü devam ettirdi. Rakibi karşısında kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Tekirdağspor 70.dakikada ilk golün sahibi Harun ile farkı ikiye çıkardı.
 
 
 
12 PUANA YÜKSELDİ
Sağlı sollu ataklarını sürdüren Tekirdağspor uzatmalarda golcü oyuncusu Birol’un ayağından bir gol daha bularak karışlaşmada 3-0 öne geçti. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un üç gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Çerkezköyspor bu mağlubiyet ile beş puanda kalırken, Tekirdağspor ise aldığı üç puan ile puanını 12’ye yükseltti.
 
LİDERLİÐİNİ DEVAM ETTİRDİ
Haftaya lider durumda giren Edirnespor Gençlik Kulübü deplasmanda Vefaspor’a konuk oldu. İki haftadır rakipleriyle berabere kalan Edirnespor Gençlik Kulübü, Vefaspor’u 4-0 mağlup etti.İlk dakikalarında iki takımın da karşılıklı ataklar yaptığı maçın 30. dakikasında Edirnespor Gençlik Kulübü Uğur’un golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla kapattı. İkinci yarıda Vefa’nın cılız atakları 68. dakikada mevyesini verdi ve Vefa penaltı kazandı. Edirnespor GK kalecisi İlkay’ın muhteşem planjonu golü önledi. Topu 90’dan çıkaran İlkay, bu kurtarışıyla takım arkadaşlarına büyük moral verdi. Penaltıdan faydalanamayan Vefalı sporcular, şoku üzerinden atamadan 70. dakikada ceza sahasında Selim’i düşürdüler ve Edirnespor GK penaltı kazandı. Penaltı İslam gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. 80. dakikada Orhan’ın golüyle fark 3’e çıktı. Maçta gol perdesini 90. dakikada Ali Tayfun kapattı. Muhteşem bir vuruşla Vefaspor ağlarını havalandıran Ali Tayfun, maçın skorunu da 4-0 olarak ilan etti. Grubun zirvesi için mücadele eden diğer takımlardan Halide Edip Adıvar ile Armutlu Belediyespor’un 0-0 berabere kalması, Yenibosnaspor’un da Dikilitaş’ı yenememesi sonucunda Edirnespor GK, en yakın rakibinin 2 puan önünde liderliğini korudu.
 
GALİP ÇIKMADI
Haftanın bir diğer önemli karşılaşmasında ise Armutlu Belediyespor evinde İstanbul Halide Edip Adıvarspor’u konuk etti.  90 dakika boyunca iki takımdan da gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0 sona erdi ve temsilcimiz haftayı 1 puanla kapattı. 6. haftada lider Edirne Gençlikspor ile golsüz berabere kalan Siyah-Beyazlılar, Halide Edip Adıvar mücadelesinden de 0-0’lık eşitlikle ayrılarak üst üste 2. Beraberliğini almış oldu.Halide Edip Adıvarspor puanını 13 yaparken, Armutlu Belediyespor ise 12 puana yükseldi.
 
 
 
YENİ ÇANSPOR ÜÇ PUAN ALDI
Bölgesel Amatör Ligi 11.Grupta mücadele eden Lüleburgazspor, deplasmanda karşılaştığı Çanakkale temsilcisi Yeni Çanspor karşısında 9 kişi kaldığı maçta C.P.Quipret Toileheie golüyle 1-0 mağlup oldu. 9 Kasım Cumartesi günü, saat 13:30’da başlayan maça iki takımda kontrollü bir oyun ile başladı. Taraftarın da desteğini arkasına alan ev sahibi takım Yeni Çanspor, ilerleyen dakikalarda oyun üstünlüğünü eline aldı ve savunma arkasına atılan uzun toplarla Lüleburgazspor kalesinde gol aradı. Lüleburgazspor ise kanattan geliştirilen ataklarla Çanspor ataklarına karşılık verdi. İlk yarıda iki takımında gol girişimleri sonuçsuz kaldı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi. Maçın İkinci yarısı karşılıklı ataklarla başladı. Maçın ikinci yarısında Lüleburgazspor’da Cenker Pehlivan topsuz alanda rakibine yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kart görerek oyundan atılırken Bayram’da ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Maçın 80.dakikasında Yeni Çanspor’da Christian Pierre’nin ceza sahasının sol köşesinden vurduğu sert şut ağlarla buluştu ve maçta Yeni Çanspor 1-0 öne geçti. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve maçtan 3 puan ile ayrılan ev sahibi takım Yeni Çanspor oldu. 
 
ÜÇ PUANI SON DAKİKALARDA ALDI
Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11.Grup’ta mücadele eden Babaeskispor, Yalovaspor’u, son anda attığı tek golle 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puan aldı.  Babaeskispor, 90 dakika boyunca üstün oynadığı karşılaşmada, ligin en alt sırasında yer alan Yalovaspor karşısında yine gol noktalarında sıkıntılar yaşadı. Babaeskispor’un başlama vuruşu ile başlayan karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz 0-0 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısına ise daha istekli ve hızlı başlayan taraf yine ev sahibi takım Babaeskispor oldu. Yazdan kalma güzel ve güneşli bir havada Tribünleri dolduran taraftarlar beklenen gole 88’inci dakikada kavuştu. Karşılaşmanın 88’inci dakikasında Yalovaspor savunmasından geri dönen topu çok iyi takip eden Mehmet Aydın, sağ çaprazdan yarım voleyle çektiği sert şutu Kaleci Hakan Tevfik’in topa müdahalesine rağmen filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Babaeskispor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Babaeskispor aldığı 3 puan sonucunda 10 puanla 9’uncu sıraya yükseldi. Ligde kötü günler geçiren Yalovaspor ise 3 puanda kalarak ligin en alt sırasında yer aldı.
 
NE YENİBOSNA NE DİKİLİTAŞ: 0-0
Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta oynanan maçta iki İstanbul temsilcisi kozlarını Bahçelievler İl Özel İdare Stadı’nda paylaştı. Ev sahibi Yenibosna ile konuk Dikilitaş’ın nefesleri kesen 90 dakikasından gol sesi çıkmadı. Tam bir orta saha mücadelesine sahne olan maçta ev sahibi Yenibosna’da 80. dakikada Tunç gördüğü kırmızı kartla takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla iki İstanbul temsilcisi de 2 puanı sahada bıraktı.
 
KEŞANSPOR’DA İŞLER KÖTÜ GİDİYOR
BAL Ligi 11.Grubu’nda mücadele eden Keşanspor 10 Kasım 2013 Pazar günü Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’nda oynadığı karşılaşmada rakibi Bozcaadaspor’a 1-0 yenildi.
İlk yarıda Serhat 10. ve 21.dakikalarda Keşanspor adına geliştirdiği iki önemli ataktan faydalanamadı. 23. dakikada Kamil yine bir gol pozisyonundan yararlanamayınca ilk yarı golsüz sona erdi. Karşılaşmanın 60.dakikasında Selahattin ceza sahası içinde Fatih’i düşürünce Bozcaasaspor bir penaltı atışı kazandı. Selahattin kırmız kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Batuhan’ın kullandığı penaltı atışını kaleci Selim kurtardı ve Bozcaadaspor’a gol şansı vermedi. Maçın 80.dakikasında gelişen Bozcaadaspor atağında Fatih golü kaydederek takımın deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Geri kalan 10 dakikada başka gol olmayınca maç Bozcaadaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi ve Keşanspor’un 7 maçtır süren 1-0 sonuç klasiği yine devam etti. Keşanspor’un bu sezon 0ynadığı 7 karşılaşmada 1-0 sona ererken bu maçlardan 2'sini Keşanspor kazanırken 5?ini de kaybetti.
 
PUAN DURUMU
1- Edirnespor Gençlik 15
2- İstanbul Halide Edip Adıvarspor 13
3- Yenibosnaspor 13
4- Tekirdağspor 12
5- Armutlu Belediyespor 12
6- Yeni Çanspor 11
7- Bozcadaspor 11
8- Dikilitaşspor 10
9- Babaeskispor 10
10- Keşanspor 9
11- Vefaspor 7
12- Çerkezköyspor 5
13- Lüleburgazspor 4
14- Yalovaspor 3

0282 726 91 91
0282 747 65 10