“Her yaş ve gruba hitap edecek”

Kapaklı Belediyesi İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılan İsmet Paşa Parkı'nın yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Kapaklı 19.11.2013 14:20:00 0
 “Her yaş ve gruba hitap edecek”
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Çalışmaları yerinde inceleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, proje alanının 17 bin 50 metrekare olduğunu, konut yaşamına uygun, vatandaşların aile bireylerine uygun beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri, çağdaş yaşam ihtiyaçları önceliği verilerek, açık park projesi tasarladıklarını  İsmet Paşa Parkı’nda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi (kulis, tuvalet, gözlem odası ) 1 adet su deposu, Amfi sahnesi ve oturma alanları ile havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yollarının yer alacağını ifade ederek “Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelecekleri ve dinlenebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz” dedi.
 
KİRLİ HAVAYI DA TEMİZLER
Mandalı, çevreye ve insana değer verdiklerini ifade ederek “İsmet Paşa Parkı; ilçemiz içerisinde, halkımızın gezip dolaşması, hoşça vakit geçirmesi için ağaçlandırılıp, çiçeklendirilerek ve sosyal donatı alanlarıyla donatılarak düzenlenen özel bir alan olacak” dedi. Başkan Mandalı günümüzde kent içinde yeşil alanlar ortaya çıkarmanın artık çok önemli bir konu haline geldiğini belirterek “Bugün özellikle büyük şehirlerdeki parklar, kentin stresli hayatından uzaklaşmak isteyenler için “sükûnet, huzur” mekânları. Hepimiz biliyoruz ki yeşil alanlar kentin “ziynetleri” olduğu gibi, kirli havayı temizleme görevi de yaparlar. Bu da sağlığımız için çok önemlidir. Ayrıca içinde her çeşit ağaç ve bitkinin olduğu Şehir parkları, o ilçeyi güzelleştirirler ve daha cazip hale getirirler” diye konuştu.
 
EÐİTİCİ BİR YANI DA VAR
Şehir parklarının eğitici bir yanının da olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, doğa ile ilişki kurulan en yakın yerlerin şehir parklarının olduğunu, çocukların çeşitli ağaçları, çiçekleri, böcekleri, ilk burada tanıma ve inceleme imkânı bulacağını belirtti. Şehir parklarının sadece yürüyüş yapılan, oturulan yerler olmadığını söyleyen Başkan Mandalı  “Şehir Parklarında çeşitli kültürel ve sanatsal etkinler de olacak. İsmet Paşa Parkı, her yaş ve her gruba hitap edecek” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10