Erdoğan; “Biz de Tekirdağ ile gurur duyacağız”

Çerkezköy Haber - AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya katılan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının “Tekirdağ seninle gurur duyuyor” sloganları a

Tekirdağ 19.11.2013 15:01:00 0
Erdoğan; “Biz de Tekirdağ ile gurur duyacağız”
GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Hafta sonu Diyarbakır'da tarihi günler yaşadıklarını belirten Erdoğan “Barzani ve heyetiyle bölgeye ilişkin güncel konuları ele aldık. Ret, inkar, asimilasyon politikalarını birilerine rağmen değil kendi programımız gereği olarak açıkladık. Diyarbakır'da 2 günde 880 trilyon liralık eser ve hizmeti resmi olarak açtık. 2009'da milli birlik ve kardeşlik projesini başlatırken anneler ağlamasın demiştik, bu çağrımız karşılık buldu. Anneler, babalar ağlamasın dedik ama hem Diyarbakır'da hem Türkiye'de annelerin, babaların, gençlerin hatta çocukların gözyaşları döktüğüne şahit olduk. Bu gözyaşları sevinç gözyaşlarıydı.  Bismil'de bir genç önümüzü kesip gözyaşlarıyla "Barış istiyoruz, ölmek istemiyoruz" diyerek feryadını dile getirdi” dedi.
 
BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ
Türkiye'nin yakın tarihi MHP veya CHP'nin çizdiği gibi kısır, derinliksiz, içe karanlık bir tablo olmadığını ifade eden Erdoğan “Kürdistan kelimesini kullanan o dönemin mebusları da mı bölücüydü? Kürt damadımız var diyen Alparslan Türkeş de mi bölücüydü? Korkuyla büyük devlet olunmaz. Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Bugüne kadar hangi yasak Türkiye'yi büyüttü? Hangi yasak hangi zulüm Türkiye'nin işine yaramıştır? Her ne yapıyorsak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz. Biz Türk'ten alıp Kürt'e vermiyoruz. Biri türkü söyledi diye, farklı kıyafet giydi diye bu ülke bölünmez.  Lafla milliyetçilik olmaz. Eser ortaya koyacaksın. Biz eserimizle konuşuyoruz” dedi.
 
“ŞEHİTLERİMİZİN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIZ”
Erdoğan “Karadağ'da Fatih Sultan Medresesi 1912'de son mezunlarını vermişti. Gittik, bulduk, tamir ettik. 2012'de yeni mezunlarını verdi. Karadağ'da yaşlı bir amca TİKA görevlilerini karşılarken "Hoş geldiniz ama niye bu kadar geç geldiniz" dedi. Alparslan'ın türbesini restore ediyoruz. Bu bize nasip oldu. Gazi Mustafa Kemal'in babasının köyünü bulduk, Ali Rıza Efendi'nin evinin yerine anı evi yaptık. Biz bunları yapıyoruz ama medyanın amiraliyiz diyenler bunları görmüyor.  Yunus Emre Enstitüsü'nü kurduk, 27 farklı 15 öğrenciye Türkçe öğretiyoruz.  Birilerinin şehitlerle tek ilgisi şehit cenazelerini istismar etmektir. Biz ise şehit cenazesi gelmesin diye çırpınıyoruz. Bu ülkenin ekonomisini büyüttüğümüz kadar itibarını da büyütüyoruz. Her yerde Türkiye konuşuluyor. Biz şehitlerimizin izindeyiz, o izden asla ayrılmayacağız” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10