Elektrik, meclis gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara’ya bağlı Hemit Köyünde 5 yıldır yaşanan elektrik sorunu sebebiyle köylülerin mağdur olduğunu belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Tekirdağ 19.11.2013 15:04:00 0
 Elektrik, meclis gündeminde
5 YILDIR AYNI SORUN
Tarım ve hayvancılık bakımından önemli bir konuma sahip Malkara’da geçimini hayvancılıktan sağlayan köylülerin büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin motorlarının sürekli yanması ve bozulması sebebiyle sıkıntı çektiğini ifade eden Köprülü “5 yıldır elektrik sorunu ile uğraşan köylüler yetkililere defalarca şikayette bulunduklarını, dilekçe yazdıklarını belirtmelerine rağmen hala bir çözüm bulunamadığını söylemektedirler. 180 hanenin yaşadığı ve ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Hemit köyü sakinleri yaşanan elektrik sıkıntısı sebebiyle hem evlerde ki elektronik eşyaların hem de büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin sürekli arızalandığını ifade etmektedirler” dedi.
 
BAKAN YILDIZ’A SORDU
Köprülü, Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olan Malkara ilçemizde; 180 haneli Hemit Köyü’nde 5 yıldır süren elektrik sıkıntısı sebebiyle; büyükbaş hayvanların süt sağımlarında kullanılan makinelerin sık sık arızalanması sorunu ile karşı karşıya kalan köylülerimizin bu mağduriyetinin giderilmesi yönünde bugüne kadar yapılmış herhangi bir çalışma var mıdır? Herhangi bir çalışma yok ise devam eden bu sorunun ivedi olarak çözülmesi yönünde bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Reyhan YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10