ÇTSO’ya 206 bin TL ek ödenek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 19.11.2013 18:20:00 0
 ÇTSO’ya 206 bin TL ek ödenek
KASIM AYI TOPLANTISI YAPILDI
ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Hasan Dursun, Mustafa SeçkiN, Saim Buyruk ile Somali’de bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda 2013 yılı ekim ayı gelir gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesi görüşüldü. Gelirin 242 bin 420.45 TL, giderin 58 bin 541.61 TL, kasa mevcudunun 250.23 TL, banka mevcudunun 1 milyon 805 bin 717 TL, mizan borç bakiyenin 6 milyon 306 bin 795.05 TL olduğu ifade edildi. Muhasebe kayıtlarının düzgün ve gerçeğe uygun tutulduğu belirtildi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından da mevcut oybirliği ile kabul edildi.
 
“15 GÜN SONRA İNŞAAT BAŞLAYACAK”
Gündemin ikinci maddesinde 2013 bütçesinde ek ödenek ve fasıllar arası aktarma yapılması konusu görüşüldü. Muhtelif yardımların artırılmasını sağlayan ek ödeneğin 206 bin TL olması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise inşaat komisyonu tarafından meclis bilgilendirildi. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Mehmet Aksoy “İki firma ile proje ve keşif süreci tamamlandı. Ardından fiyatlandırmalar alınarak tekliflerin değerlendirilmesi aşamasına geçilecek. 15 gün sonra ise çalışmalar başlayacak” dedi.
 
 
“EL BİRLİÐİ İLE KARAR VERELİM”
İki firmanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Meclis üyesi Muharrem Yamaç, çalışma yapılan firmalardan birisinin fabrikalarında yapılan bir işte plan proje aşamasında başarılı olduğunu ancak sonraki süreçte başarısız olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın “Yönetim olarak meclis ile koordine bir şekilde çalışıyoruz. Komisyon çalışmaları sonrasında meclis üyeleri davet edilerek bilgilendirme yapılacak. El birliği ile karar verirsek daha iyi olur” dedi. Yönetim ve meclis üyelerinin bu gibi konularda iştişare içinde olması gerektiğini ifade eden ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “15 gün içinde birbirimizi yönlendirme şansı oldu. Bu konular hakkında sık sık görüşmeler yapıp, daha güzel çalışmalar yapabiliriz” dedi.
 
DOÐALGAZ DÖNÜŞÜMLERİ YAPILDI
Gündemin dördüncü maddesinde odanın üstlenmiş olduğu üç okulun ısıtma sisteminin doğalgaz dönüşüm işi hakkında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli bilgilendirmede bulundu. Danyeli, okulların doğalgaz dönüşüm işinin tamamlandığını, odada geçici kabullerin yapılarak okullara teslim edildiğini, kesin kabullerin otuz gün sonra yapılacağını, herhangi bir olumsuzluğa karşı firmaların 30 Nisan 2014 tarihli teminat mektuplarının oda tarafından alındığını belirtti. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10