“İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde”

Namık Kemal Üniversitesi Gıda Topluğu’nun düzenlediği NorthStar Innovation katkılarıyla organize edilen “İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde” başlıklı sohbet toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ 21.11.2013 11:20:00 0
 “İnovasyon 101: Her Zaman Bir Adım Önde”
ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER
Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sohbet toplantısında Yıldız Holding Global İnovasyon & ArGe Grup Başkanı ve North Star Innovation Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kaafarani ve Yıldız Holding İşe Alım Müdürü ve Regülâsyon Koordinatörü Begüm Mutuş, NKÜ öğrencileri ile bir araya geldi. Söyleşiye, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, NKÜ öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
 
 
 
 
3 ÖZELLİK OLMADIKÇA İNOVASYONDAN SÖZ EDİLEMEZ
Söyleşinin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Demirci, İnovasyon kavramının önemine değinerek, inovasyon fikrinin ve kültürünün sadece üniversite öğrencileri için değil, ilkokul düzeyinde dahi farkındalık oluşturulması ihtiyacı bulunan bir kavram olduğunu aktardı. Bilal Kaafarani ise konuşmasında İnovasyonların ortaya çıkmasında özellikle merak eden ve cesur kişilerin önderlik ettiğini söyledi. “Keşif” ile “inovasyon” terimlerinin farkının altını çizen Kaafarani, kendisinin yazmış olduğu “Sürüden Ayrılmak” adlı kitabında 150 farklı CEO ile görüşüp inovasyon kavramını tarif etmelerini istediklerini bu çalışmanın sonucunda 150 farklı tarif aldıklarını aktardı. Kaafarani, “Herhangi bir fikrin, metodun ya da buluşun inovasyon niteliği taşıması için türünün tek örneği olması gerekiyor. Fikrin ticari bir değere sahip olmasının yanı sıra paraya dönüştürülebilir bir yönü olması gerekiyor. Bu üç özellikten herhangi biri olmadıkça inovasyondan söz edilemez” dedi.
 
DÖNÜŞÜM SÜRECİNİ ANLATTI
İnovasyon tiplerinden örnekler veren Kaafarani, kanıtlanmış bilimin, inovasyona dönüşme sürecinden bahsetti. Özellikle gıda alanındaki inovasyonların daha çok gıda ambalajları yönünde olacağını düşündüğünü söyleyen Bilal Kaafarani, öğrencilere yağ, tuz ve şeker ikame edici ürünler, yöntemler üzerinde durmalarını tavsiye etti. Kaafarani, Yıldız Holding bünyesinde öğrencilerle uzun inovasyon süreçlerini içeren yaz stajları yapma projeleri olduğunu da söyleşide açıkladı. Bilal Kaafarani sunumunun ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Sunumunu İngilizce yapan Kaafarani’ye Türkçe çeviri desteği sağlayan  egüm Mutuş öğrencilerden gelen bazı soruları da bizzat cevaplayarak söyleşiye katkıda bulundu.Söyleşi günün anısına teşekkür plaketi takdimiyle son buldu. 
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10