Öğrenciler uçak yapmayı öğreniyor

Şarköy Türk Hava Kurumu Şubesi tarafından maket uçak yapma projesi düzenlendi.

Şarköy 22.11.2013 17:15:00 0
 Öğrenciler uçak yapmayı öğreniyor
26 ÖĞRENCİ KATILIYOR
Düzenlenen proje kapsamında Şehit Neşe Alten Ortaokulunda 3 öğretmen, 26 öğrenci katılımıyla 1 başlangıç model, Ata 2 tekamül model, flamingo, kırlangıç, 3 ilri tekamül leylek uçak maketleri yapılıyor. Kursa katılan öğrenciler pratiklerini geliştirmek için katıldıkları proje ile boş günlerini geçirdiklerini ve el becerilerinin geliştirdiklerini ifade ederek, uçak yapmayı çok sevdiklerini ifade etti.
 
HAZİRANA KADAR SÜRECEK
Projeyle ilgili bilgi veren kurs öğretmeni Caner Bozkır, 7 ve 8’inci sınıflara kurs verdiklerini ifade ederek “Sınıf öğretmeni Ekmel Karadeniz ve Sehat Sakarya ile beraber kursu vermekteyiz. Kursumuza 12 kız 14 erkek öğrenci olarak 3 gurup halinde 26 öğrenci katılmaktadır. Kursumuz Ekim ayında başlamış olup tasarlanan 3 model uçak yapımıyla Haziran ayına kadar sürecek. Başlangıç ,Tekamül,İleri Tekamül uçakları yapımından sonra kursa katılan öğrencilerimize Türk Hava Kurumu tarafından kurs bitirme belgesi verilecek” dedi.
 
ÇOK UĞRAŞ İSTEYEN BİR İŞ
Bozkır öğrencilerin performanslarının beklediklerinin üzerinde olduğunu dile getirerek “Maket uçak yapmak çok uğraş isteyen bir iştir. Büyük uçak yapma mantığıyla aynıdır. Öğrencilerimiz, mühendisliğe, ön dinamiğe giriş yapmış oluyorlar ve öğrencilerimizin el becerileri gelişiyor. Büyük uğraşlar veriyorlar ama sonunda ortaya güzel eserler çıkınca uğraştıklarına değiyor. Birbirlerinden yardım alıyorlar bu da öğrencilerden paylaşma duygularını geliştiriyor. Biz 4 öğretmen arkadaşla bu işin eğitimini aldık .6 gün günde 8 saat süren eğitimlere katıldık” dedi.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10