“Kalbine giremediğiniz çocuğun kafasına giremezsiniz”

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde program düzenlendi. Dün saat 14.30’da Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Ã

Çerkezköy 22.11.2013 17:29:00 0
 “Kalbine giremediğiniz çocuğun kafasına giremezsiniz”
“KUTSAL BİR GÖREVİN İÇERSİNDEYİZ”
Öğretmenler Günü programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Serkan ve Müjgan Karagöz çiftinin Çerkezköy’e kazandırdığı okulun meyvelerini hep birlikte görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız Bu çocuklar dünyada menfaat gözetmeksizin bir ön yargı gözetmeyen tek gruptur. Bu çocuklar seviliyorsa iş bitmiştir. Öğretmenler olarak kutsal bir görevin içersindeyiz” dedi.
 
ÖNCE KALBİNE GİRMELİSİNİZ
24 Kasım’ın öğretmenler için anlamlı olduğunu kaydeden İşler “Bu zamanlarda toplanırken problemleri görüşelim, ne yapamadığımızı kendimize soralım. Muratlı’da dün bir öğrenciyi kaybettik. Psikolojik rahatsızlığı olan bir çocuğumuz canına kıydı. Bütün gece uyuyamadım. Acaba ne yapamadık da bu çocuk intihar etti diye kendi kendime sordum. Öğretmenler olarak kalbine giremediğiniz çocuğun kafasına hiçbir zaman giremezsiniz. Öğretmenler gününüzü kutluyorum” diye konuştu.
 
“ESAS MESELE EĞİTİMDİR”
Bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Öğretmenlerimize yaptıkları ve yapacakları katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. İdareci ve öğretmenler ile bizlerin en önemli ve esaslı meselesi eğitimdir. Bundan daha önemli bir konu yoktur. Çocuklarımızın geleceği bizler için çok önemlidir. Her nefes alış verişimizde bu solunumu hissediyoruz. Bugün bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Bizleri bu günlere getirip yetiştiren bütün öğretmenleri de saygı ve sevgiyle anıyoruz” dedi. Ebediyete intikal eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenleri de rahmetle anan hayırsever Serkan Karagöz “Hepimiz büyük bir aileyiz. Birlikte olmak çok önemliydi. Geçen sene eğitim öğretime başladığımızda öğretmenlerimiz vardı. Bu yıl ise öğretmen kadrosu olarak çıtayı biraz daha yükselttiler. Ben bütün öğretmenler ile gurur duyuyorum. Bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklamak zorundayız. Eğer onları seviyorsak, sevgi ile kucaklayabiliyorsak zaten sorunu halletmişizdir. Onlara itici bakıyorsak burada öğretmenlik yapmanın bir anlamı kalmaz” dedi.
 
PASTA KESTİLER
Okula yeni atandığını belirten Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serdar İş “Bugün gerçekleştirilen programda öğretmenlerimiz ile kaynaşmış olduk. Sizlerin nezdinde bütün öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum. Üstlenmiş oldukları anlamlı görev için de kendilerini tebrik ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte okulumuzu iyi yerlere getireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle pasta kesildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10