Bulgar eğitimciler Ertem’i ziyaret etti

Bulgaristan’ın Sofya şehrinden Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji’ni ziyaret etmek üzere gelen 139 OU Zahavi Krusha okulu yönetimi, Gülerçin yönetimi ile birlikte dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali

Çerkezköy 22.11.2013 18:30:00 0
 Bulgar eğitimciler Ertem’i ziyaret etti
ERTEM’İ TEBRİK ETTİ
Ziyarette konuşan 139 OU Zahavi Krusha Okulu Müdürü Runviana Doncheva, Çerkezköy’ü çok beğendiklerini ifade ederek “Binalarınızın hepsi çok yeni görünüyor. Özellikle Gülerçin Koleji’ne hayran kaldım” dedi. Sohya Belediye Başkanı’nın eğitim camiasından gelen biri olduğunu ifade eden Runviana Doncheva, “Eğer şehrimizi ziyaret ederseniz, sizi kendi belediye başkanımızla tanıştırmak isterim” diye konuştu. Runviana Doncheva, “Çerkezköy’de yaptığı çalışmalardan dolayı da Başkan Ali Ertem’i tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
 
HIZLA GELİŞEN BİR SANAYİ KENTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilçeye böylesine güzel bir okul kazandırdığı için Gülerçin Koleji sahibi Bülent Gülerçin’e teşekkür etti. Ertem, Gülerçin Koleji’nin daha önce de başka okullardan misafirler ağırladığını anımsatarak “Çerkezköy konum itibariyle çok önemli bir merkez. Hızla gelişen bir sanayi şehridir. Eğitim alanında da kaliteyi arttırarak aynı gelişimi sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy’ün içinde bulunduğu Trakya topraklarının Bulgaristan’a komşu olduğunu vurgulayarak “Bulgaristan, tarihi bağımız, ortak değerlerimiz ve soydaşlarımızın yaşadığı bir ülke olması münasebetiyle bizim için çok önemli bir ülkedir. İlçemizde 5 bine yakın Bulgaristan’dan bu topraklara göç eden vatandaşımız yaşamaktadır” dedi. Özel Gülerçin Koleji Sahibi Bülent Gülerçin de 139 OU Zahavi Krusha okulunun 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında 15 öğrencisini Çerkezköy’e göndereceğini belirterek, “Bulgaristandan gelen öğrencilerimiz burada bizim öğrencilerimizin aileleri ile birlikte kalacak. 19 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arasında da bizim 15 öğrencimiz ve 3 öğretmenimiz Bulgaristan’a gidecek. Ziyaretler 5 gün sürecek” dedi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Ali Ertem, 139 OU Zahavi Krusha Okulu Müdürü Runviana Doncheva’ya ilçeyi temsilen bir çini tabak takdim etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
  

0282 726 91 91
0282 747 65 10