Stresle başetme yolları anlatıldı

Çorlu Kent Konseyi’nin Eğitim Günleri projesi kapsamında düzenlenen “Stresle Baş Etme, Dikkat-Odaklanma, Ruhsal Arınma, Fiziksel ve Ruhsal Armoni, Sağlık, Kendini Savunma” konulu konferansta Nevval Sevindi tarafı

Çorlu 25.11.2013 12:05:00 0
 Stresle başetme yolları anlatıldı
 RUH SAĞLIĞI KORUNMALI
Çorlu Belediyesi hizmet binasında bulunan toplantı ve seminer salonunda yedincisi gerçekleştirilen eğitim programında Nevval Sevindi, stresle baş etmenin, odaklanmanın, kendi savunmanın nasıl gerçekleştirilebileceğini örnekler ve slayt gösterisi eşliğinde dinleyicilere aktardı. Ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Sevindi, “Hayatımızda imkansız diye bir şey yoktur. Bunun için önce öğrenmeyi bilmelisiniz. Eğer öğrenmeyi sonraya bırakırsanız, hayata zaten yenik başlarsınız. Hiçbir başarı imkansız değildir. Engeli biz kendimiz yaratırız. Bu yolda en önemli faktör, insanın nelere kadir olabileceğinin kendi ruhunda gizli olduğunu idrak etmesidir. En önemli nokta o ruhu meydana çıkarmaktır. Stresle mücadelenin temelinde de umut etmek vardır. Umut insanı hayata bağlayan en önemli unsurlardan birisidir. Ama ne olursa olsun, herhangi bir işi veya bir şeyi severek yapın. Sevgiyle beslenmeyen hayat, kurumuş fidandan farksızdır. Çünkü, içinizdeki enerji sevgiyle beslenir. Bu da özgüvenle doğru orantılı olup, özgüveninizi asla satmayın. Bu ulvi değer asla satın alınamayacak kadar değerlidir” dedi.
 
 KATILIM BELGESİ VERİLDİ
128 kişinin katıldığı eğitim programının sonunda Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Nevval Sevindi’ye plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca eğitime katılan herkese katılım belgesi verildi. Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, “Bu seminerlerimizin amacı, halkın istek ve beklentileri doğrultusunda eğitici ve geliştirici konuları insanlara sunabilmektir” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10