İtfaiye, yangın ve zehirlenmelere karşı uyardı

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, baca yangınlarına ve zehirlenmelere karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda vatandaşları uyardı.

Tekirdağ 25.11.2013 12:56:00 0
 İtfaiye, yangın ve zehirlenmelere karşı uyardı
GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI
İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri “Soba yakılması sırasında benzin, tiner gibi parlayıcı ve patlayıcı sıvı maddeleri kullanmamalı, yakıldıktan sonra sönen sobalara kesinlikle dökülmemelidir. Soba ve boruların çevresinde çamaşır kurutulmamalı. Sobadan sıçrayabilecek kıvılcımlara karşı önlem alınmalı sobaların altlıkları mermer veya demir materyallerden olmalı. Plastik dekoratif amaçlı baca kapakları kullanılmamalı. Rüzgarlı havalarda soba tütmesi ve karbondioksit zehirlenmesine karşı tedbirli olunmalı, yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olunmalı. Ayrıca yangından korumak için çocukların kibrit, çakma gibi, maddelerle oynamamaları gerekmekte olup, küçük çocuklar kesinlikle evde tek başlarına bırakılmamalı. Şofben baca bağlantıları çok iyi yapılmalı ve iyi bir çekiş sağlanmalı. Doğalgaz ve LPG kaçakları için gaz alarm dedektörleri kullanılmalı. Mutfakta yemek pişirme ocakları hava ceryanı olabilecek bir yere ve perdelerin yakınına yerleştirilmemelidir” dedi.
 
EV HAVALANDIRILMALI
Olası bir gaz kaçağında kapıların ve camların açılarak evin havalandırılması, kaçak LPG ise yerde biriken gazın, Doğalgaz ise tavana yakın yerde biriken gazın dışarı çıkmasının sağlanması gerektiğini belirten yetkililer “Eğer evinizde veya herhangi bulunduğunun ortamda yangın çıkarsa kesinlikle panik yapılmaması gerekmektedir. Unutulmaması gereken yangın başlangıçta küçük bir yangın söndürücü veya bir kova su ile söndürülebilir. Bu yüzde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra eğer söndürülemiyorsa 110 nolu telefondan İtfaiyeye haber verilir” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10