Engelliler minibüslere alınmıyor mu?

Çerkezköy Feyzullah Toprak Konutları Mevkii’nde yaşayan Recep Kuru, 13 yaşındaki engelli kızı Nursena Kuru’nun tekerlekli sandalyesi ile minibüse alınmadığını iddia etti. Olayın ardından Türkiye

Çerkezköy 25.11.2013 16:30:00 0
 Engelliler minibüslere alınmıyor mu?
YENİ MİDİBÜSLER MARTTA KULLANILMAYA BAŞLANMIŞTI
Minibüs hatlarının tamamen engellilerin de kullanabilecekleri standartta olması gerektiği belirtilen kanun kapsamında Çerkezköy’de Mart ayında tekerlekli sandalye kullanan engellilerin de kullanımına uygun yeni midibüsler kullanılmaya başlanmıştı. Uygulama devam ederken, bir engelli babası olan Recep Kuru’nun iddiaları akıllara yeni soru işaretleri getirdi.
 
YÜRÜYEREK GELMEK ZORUNDA KALMIŞLAR
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan 13 yaşındaki Nursena Kuru’nun babası Recep Kuru “Pazar günü eşim ve tekerlekli sandalyedeki kızım çarşıya gelmek için minibüse binmek istemişler. Yoldan geçen ilk minibüs şoförü tekerlekli sandalyelerin araca bindirilmesi için kurulan asansörü kullanmayı bilmediğini söyleyip eşimi ve kızımı araca almamış. Ondan sonra gelen minibüs şoförü de bir sonraki araca yönlendirmiş. Bunun üzerine eşim ve kızım çarşıya kadar yürüyerek gelmek zorunda kalmışlar” dedi.
 
EVDEN ÇIKMAK İSTEMİYOR
Eşinden olayı öğrenir öğrenmez “asansörü kullanmayı bilmediğini” söyleyen minibüs şoförüne ulaştığını ve şoförün kendisine “Manuel araçları alıyoruz, akülü araçları minibüse almıyoruz” dediğini iddia eden Kuru “Benim kızım zaten içine kapanık, evden zor çıkarıyoruz. Bu tip olaylar yaşanınca da kızım iyice içine kapanıyor ve hiç evden çıkmak istemiyor” dedi. Kuru, tekerlekli sandalyeli engellilerin ulaşımda bu tip sıkıntılar yaşamaması için yetkililer tarafından gerekenin yapılmasını istedi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi de engellilerin ulaşımdaki engellerinin aşılması için dernek olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10