Yegin; “Aday adayları birer figüran mı?”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i eleştirdi.

Çerkezköy 26.11.2013 19:20:00 0
 Yegin; “Aday adayları birer figüran mı?”
BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ
Dün saat 15.00’da sahibi olduğu inşaat ofisinde basın açıklaması yapan Yegin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yaptığı açıklamada anketlerde açık ara önde olduğunu iddia ettiğini belirterek “Başkan bunu iddia edebilir. Fakat açıklamasının devamında en yakın rakibinden 4 kat fazla oy aldığını iddia ediyor. Biraz abartmış. Böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi.
 
BU ANKET SONUCUNDAN NASIL HABERİ OLDU?
Yegin, yapılan anketlerin AK Parti Genel Merkez tarafından yapıldığını ifade ederek “Başkanın bu anket sonucundan nasıl haberi oluyor. Biz de aday adayıyız fakat bize böyle bir bilgi gelmedi. Yoksa Genel Merkez’den bilgi sızdıran birileri mi var? Diyelim ki bilgi sızdırıldı. Bunu kamuoyu ile paylaşmak ne derece doğru” diye konuştu. Böyle bir anketin olduğuna da Ali Ertem’e böyle bir bilgi geldiğine de inanmadığını söyleyen Tuncay Yegin “Ali Ertem’in açıklamalarında kendisini eleştiren AK Parti’li aday adayları
hakkında “Birilerinin üzerine basarak, basamak atlamak, doğru değil” ifadelerini kullandı. Ben kimse aleyhine açıklama yapmadım. Başkan bu açıklamayı yaparken, aday adaylarını aşağılayıcı bir uslup takınmış” dedi.
 
O YAPABİLİYORSA HERKES YAPAR
Ali Ertem’in “Tekrar aday gösterilmem ve seçilmem halinde gerçekleştireceğim en önemli projesi Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy’ün entegrasyonunu sağlamak olacak” şeklindeki açıklamalarına da değinen Yegin “Ne demek istediğini anlamadım. Bahsettiği üç nokta da aynı yerlerden göç alan bölgeler. Bu bölgelerde entegrasyon sorunu var mı bilmiyorum. Başkan açıklamasında bu entegrasyonu kendisinden başka kimsenin yapamayacağını söylüyor. Ali Ertem yapabiliyorsa herkes yapar” dedi.  
 
TORPİL OLMADAN NASIL ÖĞRENİYOR?
Yegin, Başkan Ertem’in Ankara’dan torpili olmadığını söylediğini ifade ederek “Torpil olmadan anket sonuçlarını nasıl öğreniyor? Genel Merkez’in yayınlamadığı anket sonuçlarını kendisi nasıl öğreniyor? Başkan açıklamasının devamında AK Parti Genel Merkezi’nin kendisini işaret ettiğini söylüyor. Aday belliyse diğer aday adaylarına ayıp olmuyor mu? Başkan işaret almış olabilir. Ama öyle ise eğer bu anket çalışmaları neden yapılıyor? Yoksa aday adayları birer figüran mı?” dedi.
 
İTİRAF ETMİŞ OLUYOR
Ali Ertem’in “Siyaset yalnızca caddelerden ibaret değildir” şeklindeki açıklamalarına da değinen Yegin, başkanın bu açıklamasıyla vatandaşın caddelerden memnun olmadığını itiraf etmiş olduğunu söyledi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10