Dalgıç; “Yer hareketlerini takip ediyoruz”

Tekirdağ'da önceki gün sabah saatlerinde merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olan 4.7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağlılar

Tekirdağ 28.11.2013 11:03:00 0
 Dalgıç; “Yer hareketlerini takip ediyoruz”
ÇOK SAYIDA DEPREM MEYDANA GELDİ
Tekirdağ’da sabah saatlerinde meydana gelen ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen deprem korkuya neden oldu. 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından küçük şiddette çok sayıda deprem meydana geldi. Yaşanan deprem üzerine açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak eğitim çalışmaları ile deprem öncesi ve deprem anındaki yaşanacaklara hazırlandıklarını belirtti.  Tekirdağlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Dalgıç, "Biz Tekirdağ Belediyesi olarak Doğa Hareketleri İzleme Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte ‘Deprem Evi İzleme’ projesini hayata geçirdik. Yer hareketleri takip ediliyor. Tekirdağ merkezde yaptığımız gibi Barbaros beldesinde de bu uygulamayı yapıyoruz. Depremle ilgili birçok konferanslar düzenlendi, eğitim düzenlendi, tatbikatlar yapıldı" ifadelerini kullandı.
 
YAPISAL DEĞİŞİKLİK ŞART
Tekirdağ'ın eski bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Dalgıç, Tekirdağ'da yapısal değişikliğin şart olduğunu vurguladı. Tekirdağ'daki çoğu binanın depreme dayanıklılıklarının az olduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, "Hepinizin bildiği gibi 99 depremi öncesi yapılan yapıların kontrolleri kötü çıkmaktadır. Depreme dayanıklılıkları çok azdır. Bu binaların artık yeni depreme dayanıklı olarak inşaat edilmeleri uygun olacaktır. Tekirdağ Belediyesi olarak depremle ilgili çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10