Garip; “CHP seçmeni doğru adayı seçecektir”

2 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Çerkezköy Belediye Eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip, önceki gün basın mensupları ile kahvaltı

Çerkezköy 1.12.2013 10:47:00 0
 Garip; “CHP seçmeni doğru adayı seçecektir”
7 ADAY ADAYI DA SANDIÐA GİRMELİYDİ
CHP Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda önseçime girecek olan 4 aday adayından biri olan Dr. Remzi Garip, basın mensuplarını, Kapaklı’da sahibi olduğu Business Otel’de ağırladı. Kahvaltıda konuşan Dr. Remzi Garip, 2 Eylül’de CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığını anımsatarak “Genel merkez 7 aday adayından 4’ü için önseçim yapılması kararını almış. 8 Aralık’ta ön seçim yapılacak. Hiçbir aday adayına sen birincisin şeklinde bir şey söylenmedi. Böyle bir şey yapılacaksa 7 aday adayı sandığa girmeliydi. Ben 25 yıllık siyasi hayatımda defalarca ön seçime katıldım. Ön seçimin kolay olmadığını biliyorum” dedi.
 
ADAY OLSAK DA OLMASAK DA KATKIMIZI YAPACAÐIZ
Partiye yeni katılmış birisi olarak önseçimin kendisi için kolay olmayacağını ifade eden Garip “Netice ne olursa olsun artık bu yola çıktım. Bizim daha değişik hareket etmemizi kimse beklemesin. Aday olsak da olmasak da kendi katkımızı CHP’ye ve Çerkezköy’e yapacağız” diye konuştu. Kendisi ile birlikte ön seçime girecek olan diğer aday adaylarından 2’sinin ilçe başkanlığı yaptığını, 1’inin de 2008’den beri CHP’de olduğunu dile getiren Dr. Garip “3’ü de ilk bakışta daha avantajlı. Ama bu beni etkilemiyor. 2 ay önce bu saflara katılmış biri olarak ön seçime katılmaya hak kazandım. CHP üyeleri CHP’de özlediği iktidara taşıyacak kişiyi seçeceklerdir” dedi.
 
SANDIKTAN ÇIKACAÐIMA İNANIYORUM
Anavatan Partisi’ne katıldığı 1999 yılında girdiği ön seçimde 15 aday adayının yarıştığını ve kendisinin de partiye katıldıktan bir buçuk ay sonra Tekirdağ genelinde birinciden 40 oy az alarak ikinci olduğunu anımsatan Remzi Garip “Üyeler siyasetle daha fazla ilgilidir. Bunlara güvenmemek yanlış olur. Kendim oy kullanmayacağım, partiye yaptığım hiçbir üye de yok. Buna rağmen parti üyelerinin ben aday olduğum takdirde şansımın daha fazla olacağına inandığına inanıyorum” dedi. Sandıktan çıkacağına inandığını kaydeden Garip “İnşallah bu küçük sandıktan çıkacağım. Ben kamuoyu çalışmaları yaparken büyük sandığı düşünerek çalıştım. Kimseyi kırmadan, dökmeden, diğer aday adaylarına ters düşmemeye gayret ettim. Bizim için büyük sandık önemli” diye konuştu.
 
ADAYIN İŞİ HİÇ KOLAY OLMAYACAK
Ön seçimden çıkacak adayın işinin kolay olmadığını belirten Garip “Karşısında 10 yıldır belediyedeki yerel iktidarı elinde tutan güçlü bir siyasi oluşum var. Buna karşı başarı sağlamak gerekiyor. Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da saha çalışması yaparken kimseyi kırmamaya, herkesi kazanmaya çalıştım. İlişkiyi belli seviyede tutmak üzere hareket ettim. İnşallah Çerkezköy’de yaşayan CHP’nin değerli üyeleri bunun değerlendirmesini yapar. Adayların, seçimde partiyi başarıya ulaştıracak adayı belirleyeceklerinden şüphem yok” ifadelerini kullandı.
 
ÇERKEZKÖY ÇEVRE FELAKETİ YAŞIYOR
Çerkezköy’de bir CHP rüzgarı olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Remzi Garip, “Halk, 11 yıldır iktidarda olan yönetimin beklentilerine cevap veremediğinin farkında ve halk değişiklik istiyor. Bu değişiklik arzusunun sandığa yansıtılması lazım. Bunu en iyi yapabilecek kişi olduğuma inanıyorum” dedi. Çerkezköy’ün en büyük sorununun çevre sorunu olduğunu kaydeden Garip “Çerkezköy çevre felaketi yaşıyor. Bununla ilgili radikal tedbirlerin alınması lazım. Bu sorun çözülene kadar çevre konusunun gündemde tutulması lazım” dedi. Başkan olursa belediye bütçesinden ölçüm cihazı alıp, ölçüm sonuçlarını belediye panosundan vatandaşlara ilan edeceği belirten Garip “Çerkezköy ve Çorlu’da kanser vakaları artıyor. Burayı kirleten çok ciddi fabrikalar var. Elime fırsat geçerse bunun üzerine gideceğim” dedi.
 
VATANDAŞLARIN SIKINTILARIYLA İLGİLENEN YOK
Çerkezköy’de ilgi eksikliğinin olduğunu ileri süren CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Remzi Garip, “Makamda oturup insanların problemleri ile ilgilenen yok. Makama giderim, sıkıntım çözülür düşüncesi yok. Başkan sabah saat 07.00’da makamına oturmalı, gün boyu vatandaşların dertleriyle ilgilenmeli” diye konuştu.
 
YANLIŞ YATIRIMLAR YAPILDI
Çerkezköy’ün en büyük eksikliklerinden birinin de yanlış yatırımlar olduğunu ifade eden Garip “Çerkezköy’de doğru yatırımlar yapılmadı. Kenar mahallelerde vatandaş hala çamur içinde yaşarken, Atatürk caddesi 3-4 kez yatırım aldı” dedi. Çerkezköy’de vatandaşların aileleri ile birlikte gidip oturabileceği sosyal donatı alanlarının da eksik olduğunu söyleyen Garip “Benim dönemimde ve benden sonraki dönemde bunun temeli biraz atılmaya çalışıldı. Ama vatandaşların aileleri ile birlikte gidip oturabileceği yerler
yapamadılar” dedi.
 
YEŞİL ALANLAR BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
Yeşil alan olarak ayrılan yerlerin birilerine peşkeş çekildiğini iddia eden Remzi Garip “Ucube denilebilecek nitelikte kötü yapılaşmalar oldu. Daha küçük, şirin kapalı alanlar yapılabilirdi. Etrafları daha fazla yeşillendirilebilirdi” dedi. Trafik ve otopark sorununun da Çerkezköy için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Dr. Garip “Otopark sorununun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Tepe Emlak Konutları mevkiinde 450 dönümlük güreş alanını devlet 49 yıllığına bize hibe etti. Oraya doğru düzgün yatırım yapılamadı. Çerkezköy halkının neye ihtiyacı varsa hepsi sosyal donatı olarak buraya yerleştirilebilirdi. Komple bir plan yapılarak güzel bir tesis yapılması gerekiyordu. Burasının Çerkezköy’ün nefes alma alanı olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Ambardere’de de vatandaşların halen mağdur olduğunu ifade eden Garip “Çerkezköy’de herkese alternatif sunulması gerekiyor” dedi.
 
VATANDAŞLARA PROJELERİMİZLE GİDECEÐİZ
Pazaryerinin durumunun da içler acısı olduğunu ileri süren Garip “Çerkezköy’den seçilen kim olursa olsun Çerkezköy’ün imar planını yeniden ele alıp eksikleri gidermesi lazım. Yapılacak çok iş var” diye konuştu. Aday olması halinde dönemindeki 5 yılda neler yapacağını projelerle ortaya koyacağını söyleyen Garip “Projelerimizin görsellerini, zamanlamasını ve finansmanını vatandaşın önüne koyacağım. 15 Şubat’a kadar tüm projelerimizi görsel olarak hazırlayacağız. Vatandaşlara gittiğimizde projelerimizle gideceğiz” dedi. 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10