Veliköy’de yılın son toplantısı yapıldı

Veliköy Belediye Meclisi, yılın son toplantısının dün saat 10.00’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yaptı.

Çerkezköy 3.12.2013 12:48:00 0
 Veliköy’de yılın son toplantısı yapıldı
PLAN HAZIRLANACAK
Meclis üyelerinden Gökhan Gök’ün katılmadığı toplantıda açılışı, yoklama ve saygı duruşunun ardından toplantı için Gökhan Gök’ün yerine katip üyeliğe oy birliği ile Ramazan Çetinkaya seçildi. Bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından toplantının dördüncü gündem maddesinde Veliköy Yalıboyu Islah OSB’ye ait 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren şehir plancısı Cüneyt Çalka, Yalıboyu Islah OSB’nin OSB’ye geçebilmesi için plan hazırlanması gerektiğini ifade ederek “Mevcut parsel ve tesislerin yapılaşması incelenerek uygun bir yapılaşma önerilecek” dedi. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de Veliköy OSB’de yaptıkları gibi planlama yapacaklarını söyledi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi mevcut oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy Yalıboyu Islah OSB’ye ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de mevcut oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
 
4 MİNARELİ CAMİ OLACAK
Veliköy’e yapılması planlanan yeni cami ile ilgili bir proje hazırlandığını ifade eden Belindir “4 minareli yapılacak olan cami için birkaç alternatif yer bulduk. Cami derneğimiz de aktif olarak çalışıyor. 4 minareli, Veliköy’e yakışır büyük bir cami olacak” dedi. Konutlarda bir cami yerlerinin olduğunu söyleyen Belindir, “Ama bin 500 metrekarelik alan yeterli değil. Dün bir çalışma yaptık. Yine konutların olduğu alanda 2 bin 500 metrekarelik bir alan çıkarıldı. O bölgede yapılacak olan A-5 bloğunu cami yerine kaydırıp cami yerini de buraya alırsak cami yeri çıkıyor. Müteahhitle anlaşabilirsek plan tadilatı yapacağız” dedi.
 
2 BİN 500 KİŞİLİK OLACAK
Caminin 2 bin 500 kişilik olacağını ifade eden Belindir “Caminin bu dönemde temelini atabilirsek Veliköy halkı ve sanayicilerimizle birlikte bu projenin altından kalkarız” dedi. Belindir, projenin görsellerini de meclis üyeleri ile paylaştı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10