Karaağaç’ta üç aylık bütçe 4.6 milyon TL

Karaağaç Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunu dün yaptı.

Çerkezköy 3.12.2013 13:02:00 0
 Karaağaç’ta üç aylık bütçe 4.6 milyon TL
MECLİS EKSİKSİZ TOPLANDI
Saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi. Gündemin ilk maddesinde Ocak, Şubat ve Mart ayları gelir gider bütçesi görüşüldü. Üç aylık bütçenin 4 milyon 663 bin 930 TL olması oybirliği ile kabul edildi.
 
OY BİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
Bütçenin kabul edilmesinin ardından gündemin ikinci maddesinde 2014 yılı Zabıta ve İtfaiye maktu mesai ücretleri görüşüldü. İlgili gündem maddesi üst sınırı geçmemek şartı ile oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde ise memur kadro cetvellerinin iptal ve ihdası görüşüldü. 10.derece tekniker kadrosu iptal edilerek, 4.derece tekniker kadrosu, 3.derece şef kadrosu iptal edilerek 7.dereceye yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
DİLEKÇELER KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından yardım talep dilekçeleri görüşüldü. Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin TREDAŞ’a olan borçlarının belediye tarafından karşılanması, Fatih Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların birikmiş su borçlarının belediye tarafından taksitlendirilmesi talep edildi. İki dilekçe de Bütçe komisyonuna havale edildi. Karaağaç Spor Kulübü’nün referans bedeli, transfer bedeli, antrenör sözleşme bedeli, lisans bedelleri ve futbolcuların krampon, forma, eşofman, yağmurluk ve antrenman malzemesi ihtiyaçları ile Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun malzeme isteği, Hicret Cami’nin çim biçme makinesi ihtiyacı, Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin tuvalet ve şadırvanının belediye tarafından karşılanması talebi oy birliği ile Bütçe komisyonuna havale edildi.
 
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Toplantıda son olarak Başkan Özkan Yücel tarafından sunulan dilekçe görüşüldü. Dilekçede 2013 mali yılı tahmini gider bütçesinin bazı kalemlerinde ödenek yetmediğinden dolayı Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36.maddesi gereğince münakale yapılması gerektiği ifade edildi. Bütçe kalemleri arası münakale yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 6 Aralık Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10