Namık Kemal mezarı başında anıldı

Ölümünün 125. Yılı vesilesiyle gerçekleştirilen anma programı kapsamında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Beldesi'ndeki mezarı başında düz

Bölgede Gündem 3.12.2013 13:38:00 0
 Namık Kemal mezarı başında anıldı
ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Anma törenine Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara,  Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü,  Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Şenler, Gelibolu ve Bolayır İl Protokolü ile öğrenciler katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara’nın Vatan Ve Hürriyet Şairi Namık Kemal'in mezarına çelenk sunulmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Namık Kemal’in hayatını anlatan kısa bir konuşma yaptı.
 
BÜYÜK ESERLER BIRAKTI
Namık Kemal’in sadece bir edebiyatçı kimliğiyle bilinmesi gereken bir kişi olmadığını ifade eden Sütçü “Namık Kemal aynı zamanda gazeteci, devlet adamı, düşünür, şair ve yazar olarak tanımlanmaktadır. Tanzimat Dönemi’nin öne çıkan isimlerinden biridir. Namık Kemal geriye çok büyük eserler bırakmıştır bu eserler ile kendisinden sonraki bir çok devlet adamını etkilemiştir” dedi.
 
HAYATI ANLATILDI
Bolayır’daki törenin ardından Atatürk Kız Meslek Lisesi’nde Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü “Namık Kemal’in Hayatı” konulu konferans verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Namık Kemal’in hayatını ve edebi kişiliğini katılımcılarla paylaştı. Programın sonunda ise Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10