Dünya Sakatlar Günü’nde anlamlı ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan meral ve yönetimi, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yar. Do

Çerkezköy 3.12.2013 17:30:00 0
 Dünya Sakatlar Günü’nde anlamlı ziyaret
İLK ZİYARET GENÇLERDEN
Dün saat 16.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Sinan Meral, engellilerin sadece bir gün değil, hergün hatırlanması gerektiğini ifade ederek, “AK Parti’de bir süre önce bayrağı biz devraldık. Dernek yönetiminin ve üyelerin gerçekleştireceği her türlü etkinlikte kendilerine destek vermeye hazırız” dedi.
 
 
 
YENİ NESİLLER DAHA DUYARLI
Yeni nesilin engelliler konusunda daha duyarlı ve bilinçli olduğunu ifade eden Meral “İnanıyorum ki bizden sonraki nesil bu konuda daha da bilinçli olacaktır” dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “Bir süre önce sokağa bile çıkamayan, evlerinde hapsolan engellilerimiz şimdi yurt dışına bile çıkabiliyor. Dün engelli arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya gittik. Anıtkabir’i ziyaret ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de gezdik” dedi. Çerkezköy’de belediye tarafından yapılan çalışmaların engellilerin ulaşımına uygun olup olmadığının denetlendiğini belirten Çetinkaya “Fen İşleri Müdürümüz Kemal Gümüş ile birlikte kaldırımları, yolları inceleyip, sıkıntı yaratan yerleri düzelttirebiliyoruz. Bu bizim için çok iyi” diye konuştu.
 
İLK VE TEK
Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşamevinde merdiven bulunmadığını anımsatan Çetinkaya “Kamu binalarında da merdiven yerine dönel rampa yapılmasından yanayız. Bu bina, Türkiye’deki ilk ve tek merdivensiz bina” dedi.
 
ENGELLİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEÐİZ
Saat 16.15’te de Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ve MYO Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı ve dernek üyelerini dinleyen Ercan Buluş, üniversite olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engellilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Efrahim Yeşil'de engellileri yanlız bırakmadı .
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10