Ata bebeğe devlet sahip çıktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen ve ailesi tarafından kabul edilmeyen Ata bebek, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildi. Edinilen bilgiye göre, 40 yaşındaki anne Mürvet

Bölgede Gündem 5.12.2013 15:30:00 0
 Ata bebeğe devlet sahip çıktı
ÇOCUĞU HASTANEDE BIRAKTI
Bu sırada ev hanımı olan anne Mürvet Ö., çocuğu hastanede bırakarak evine gitti. 3 gün sonra hastaneye tekrar gelen anne, 4 çocuğunun olduğunu, ancak eşinin de asgari maaşla çalıştığını, bebeğe bakacak durumlarının olmadığını ve oğluna devletin sahip çıkmasını istediğini söyledi. Özel Reyap Hastanesi'nde 23 gün tedavi altında tutulan bebeğe, hastanede bakımını gerçekleştiren Yeni Doğan Yoğun Bakımı'nda sorumlu hemşire Hilal Vatansever tarafından, 29 Ekim’de doğduğu için Ata adı verildi.
 
SOSYAL HİZMETLERE TESLİM EDİLDİ
Bebek Yoğun Bakım Doktoru Serdar Yılmaz ise, bebeğin kendilerine geldiğinde beyin kanaması olduğunu ve hemen tedavi altına alındığını söyledi. Ailenin verdiği dilekçe sonrasında Ata bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Tekirdağ İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen ekibe teslim edildi.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10