Başbakan Erdoğan “İlk yatırımımızı Tekirdağ’a yapacağız”

Recep Tayyip Erdoğan, Trakya Turu’nu dün Kırklareli’nden başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine geldi. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan helikopter, saat 11.15

Bölgede Gündem 6.12.2013 15:19:00 0
Başbakan Erdoğan “İlk yatırımımızı Tekirdağ’a yapacağız”
TRAKYA TURUNU KIRKLARELİ’DEN BAŞLATTI
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Kırklareli'ne geldi.  Erdoğan'ı burada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı.
 
 
 
CUMA NAMAZINI KIRKLARELİ’NDE KILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Kırklareli'deki Hızırbey Camii'nde kıldı. Pınarhisar ilçesindeki programının ardından helikopterle Kırklareli merkezine gelen Erdoğan, cuma namazı için Hızırbey Camii'ne gitti. Namazını burada kılan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Erdoğan daha sonra toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği alana geçti.
 
BÜTÜN HASTANELERİMİZ EMRİNİZDE
Kırklareli’nde halka seslenen Erdoğan Trakyada şehir hastanesi olarak ilk yatırımlarını Tekirdağ’da yapacaklarını ifade ederek “İstanbul’a gitmek zorunda kalınmayacak. Tekirdağ’da bu sorun çözülecek. Artık ambulans helikopterlerle hastalarımızı taşıyoruz. Jet ambulanslarla hastalarımızı taşıyoruz. Bütün hastanelerimiz emrinizde” dedi.
 
DAHA İYİ OLACAK
11 yılda yapılan çalışma ve hizmetlerle ilgili bilgi veren Erdoğan “Göreve geldiğimizde 23.5 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. Bunu sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Merkez Bankasının kasasında 27.5 milyar dolar var. Şimdi 135 milyar doları aştı. Biz ekonomik olarak güçlüysek bundan güçlüydük. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü. İşçi kardeşlerim, memur kardeşlerim, zorunlu tasarruf adı altında 3 .5 katrilyon parayı sizden kestiler. Bu parayı biz geri ödedik. Devlet işçisine borçu olur mu? Bizden öncekiler borçlandılar. Türkiye çok daha iyi olacak” dedi.
 
ERGENE’Yİ DE PIRIL PIRIL YAPACAÐIZ
“Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor” şiirinin de Kırklarelililer ile birlikte okuyan Başbakan Erdoğan “Ergene’ye yoğunlaştık. Nasıl Haliç’i pırıl pırıl yaptıysak Ergene’yi de pırıl pırıl yapacağız.  12 arıtma tesisi ile Ergene bambaşka olacak” dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte Kırklareli’deki tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan tesislerin Kırklareli ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti.
 
BUGÜN ÇERKEZKÖY’E GELECEK
Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte akşam saatlerinde Tekirdağ’a geldi. Helikopter ile sahildeki askeri alana iniş yapan Erdoğan, helikopter alanında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve il protokolu tarafından karşılandı. Başbakan ve beraberindekiler karşılama töreninin ardından geceyi geçireceği Ramada Otel’e geçti. Başbakan Erdoğan, bugün de Çerkezköy’e gelerek saat 13.00’da Kapalı Pazar yeri yanında hazırlanan alanda halka seslenecek.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10