Adalet Sarayı yeni binasında hizmet verecek

Çerkezköy Haber - Fatih Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, Devlet Malzeme Ofisi’nden gelen büro malzemeleri yerleştirilen ve Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni il

Çerkezköy 8.12.2013 20:39:00 0
 Adalet Sarayı yeni binasında hizmet verecek
“SEGBİS SİSTEMİ DE VAR”
5 bin 800 metrekare alanda hizmet verecek olan beş katlı yeni Adalet Sarayı’nda iki icra dairesi, 20 Cumhuriyet Savcılığı odası, 14 hakim odası, 10 duruşma salonu ve ihtiyaç olunan bürolar da bulunuyor. SEGBİS sistemi sayesinde tutuklu bulunanlar kameralı sistemle görüntülü telekonferans yöntemi ile duruşmalara katılacak. Ayrıca yeni Adliye binasında geçmiş dönemlere nazaran otopark sıkıntısı da olmayacak. Hakim ve savcıların otoparkı haricinde 100 araçlık misafir otoparkı da yer alıyor.
 
 
 
120 KAMERA İLE 24 SAAT İZLENECEK
Yeni adliye binasında tutuklular bodrum katta bulunan nezaharetlerden çıkarılarak merdivenlerinden güvenli bir şekilde duruşma salonuna getirilecek. Adliye binasının her alanı 24 saat 120 kamera ile iç ve dışı kayıt altına alınacak. Hakimler için mahkeme yönetim sistemi uygulanacak. Hakim, vatandaşa kapalı koridor içersinden hem duruşma salonuna hem de mahkeme kalemi odasına ayrı kapılardan geçecek. Adliye binasına gelecek vatandaşlar Havalimanlarında olduğu gibi x-ray cihazından güvenlikli bir şekilde geçecek. Binada güvenlik resmi güvenlik haricinde sivil polislerle de sağlanacak. Hizmete girecek yeni Adliye sarayı kamu binaları arasında en modern ve en prestijli yeri olmuş oldu.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10