Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji, Apsis Kitap ve Orion AVM’nin işbirliğiyle düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı törenle açıldı.

Çerkezköy 9.12.2013 13:58:00 0
 Kitap Fuarı’na yoğun ilgi
GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİDİR
Açılış törenine Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, Özel Trakya Koleji Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan ve Genel Müdürü Ahmet Varol, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan, öğrenciler ve kitapseverler katıldı. Açılışta konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan “Çorlu’da böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesini son derece anlamlı buluyorum. Ne yazık ki ülkemizde kitap okuma oranı gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Dolayısıyla bir toplumda kitap okuma oranlarının yüksek olması gelişmişlik göstergesidir. Kitap okuma alışkanlıkları da küçük yaşlarda kazanılır. Kitap fuarlarının da kitapseverlerin kitaplara kolayca ulaşmalarına ve öğrencilerimizin kitap sevgisini kazanmalarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
 
BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da “Her yıl kitap fuarına Çorlu’nun yanı sıra Trakya’nın çeşitli yerlerinden pek çok insan geliyor. Biz de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Her yıl binlerce kitapseverin geldiği bu fuar, okurların kitaplarını okudukları yazarlarla buluştukları büyük bir organizasyon haline geldi” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Özel Trakya Koleji birinci sınıf öğrencileri, toplu bir şekilde şiir okudular. Kurdele kesiminin ardından stantlar ziyarete açıldı.
 
PAZAR GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK
Bütün kitapların yüzde 20 indirimle satıldığı Çorlu Kitap Fuarı’nın ilk gününde Naşide Gökbudak ve Ülker Noka Kurtcan’ın imza günü gerçekleştirildi. İkinci gününde Meltem Kanoğlu, Ülker Noka Kurtcan, Ahmet Turgut ve Tayfun Şahin okurları için kitaplarını imzaladı. Pazar gününe denk gelen üçüncü günde ise Banu Avar söyleşisi ve imza günü düzenlenirken, Meltem Kanoğlu, Murat Güloğlu, Ramis Çınar ve Mine Tekay kitapseverlerle buluştu. 15 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan Çorlu Kitap Fuarı, imza günleri ve söyleşilerle devam edecek.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10