İlkokul öğrencisi elektrik akımına kapıldı

Çorlu 75'nci Yıl Mustafa Kemal İlkokulu'nda 2'nci sınıf öğrencisi A. K. (7), okulun tuvaletindeki elektrik prizine dokununca akıma kapıldı.

Çorlu 9.12.2013 16:35:00 0
 İlkokul öğrencisi elektrik akımına kapıldı
PRİZE DOKUNUNCA AKIMA KAPILDI
Olay, geçtiğimiz Cuma günü, Hıdırağa Mahallesi'ndeki 75'nci Yıl Mustafa Kemal İlkokulunda meydana geldi. İddiaya göre, 2'nci sınıf öğrencisi A.K., tuvalete gitti. Tuvaletten çıkan Kaya, bu sırada kapıyı açıp hızla içeriye girmek isteyen bir başka öğrenci ile çarpışınca yere düşmemek için duvara tutundu. Bu sırada duvardaki elektrik prizine dokununca akıma kapıldı. Çarpıştığı arkadaşı tarafından yerden kaldırılan A., sınıfına gitti. Yaşadıklarını öğretmenine anlatan K., iyi olduğunu söyleyerek ders bitimine kadar okulda kaldı. Okul çıkışında arkadaşlarının yardımıyla eve giden A. K., annesine olayı anlatarak sağ bacağının ağrıdığını söyledi. Bunun üzerine baba Menaf Kaya, oğlunu Çorlu Devlet Hastanesine götürdü. Hastanedeki muayenesinde kalbinde ritim bozukluğu tespit edilen A. K., çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tekirdağ'da 2 gün yoğun bakımda kalan A.K. bu sabah taburcu oldu ve evine geldi.
 
ELEKTRİK SİSTEMİ YENİLENECEK
Yaşanan olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirten baba Manef K., “Okul idaresinin bize haber vermemesi bizi çok üzdü. Ben işteydim, eşim aradı çocuğa elektrik çarpmış deyince hemen eve geldim. Baktığımda elinde ve sırtında morluk vardı. İki gün tedavisinin ardından taburcu oldu. Olayla ilgili olarak davacı ve şikayetci olduk” diye konuştu. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş da yaşanan kaza sonrası okula elektrik öğretmeni gönderdiklerini ifade ederek “Kaza sonrasında okula Endüstri Meslek Lisesi Elektik Bölümü öğretmenleri giderek inceleme yaptı. Çalışmalarını tamamlamadılar. Öğrencimizin sağlık durumu iyi, Tekirdağ Devlet Hastanesinde ritim bozukluğu nedeniyle tedavi gördü. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütçemizden okulun elektrik sisteminin yenilenmesi için para aktarımı yapıldı” dedi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10