4 yıl 277 gün sonra gelen özgürlük..

Ergenekon davası kapsamından 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan Mustafa Balbay'a sürpriz tahliye kararı çıktı. Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye olan CHP Milletvekili Mustafa Balbay tahliye olmasından duyduğu memnuniye

Çerkezköy 9.12.2013 19:59:00 0
4 yıl 277 gün sonra gelen özgürlük..
13. Ağır Ceza Mahkemesi,  Mustafa Balbay için verdiği tutuklulukta makul süre aşıldı ve seçilme hakları ihlal edildi gerekçesi ile  Milletvekili Mustafa Balbay için tahliye kararı verdi.
 
CEZAEVİ ÖNÜNE AKIN ETTİLER
 
Kararın duyulmasıyla CHP kurmayları ve partililer sevinç çığlıkları atarak  cezaevi önüne akın ettiler. Balbay’ın tahliye kararının Sincan Cezaevi’ne iletilmesinin ardından CHP genel merkezinden bir seçim otobüsü de cezaevi önüne geldi. Tahliye ile birlikte cezaevi önünde bekleyen CHP’lilerin sevinç çığlıkları özgürlük marşları ile bir birine karıştı. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan  Partililer kararın ardından ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile davul zurna eşliğinde halay çekerken  bazı partililerin ise ağladıkları görüldü. Cezaevinin kapısında kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Balbay konuşma yapacağı kürsüye güçlükle ulaştı.
 
ÖNEMLİ BİR KARAR ALDI
 
Balbay'ın İlk Sözü "Anayasa Mahkemesi Önemli Bir Karar Almıştır" oldu. Balbay "Özgürlüğe merhaba diyorum, bir girdim bin çıkıyorum. Yarın Meclis'te yemin edeceğim. İçinden geçtiğimiz süreç, bir sünger çekelim, her şeyi unutalım diyeceğim bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil. Ben bu ülkenin bütünlüğüne, Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerine inanan herkese karşı ilk sözüm şudur, "Gelin hep birlikte olalım" ilk sözüm budur. Şu andan itibaran aileme teslim oldum, anneme babama gazetem Cumhuriyete teslim oldum. Bundan böyle de büyük Türk milletine teslim olacağım" dedi.  Yarın mecliste yemin edeceğini belirten Balbay ilk yeminini halka edeceğini söyledi.  Balbay Türkiye'de can güvenliğinden ziyade hukuk güvenliği sorununun olduğunu öne sürdü. Eşi Gülşah Balbay'ı öpen Mustafa Balbay 10 Aralık İnsan hakları gününde özgür kalmasının manidar olduğuna vurgu yaptı.
 
"GÖREVİNİN BAŞINDA OLMASI BİZ MUTLU EDER"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Karar ile ilgili ilk açıklaması "Aramıza hoşgeldin sevgili Mustafa Balbay, özlemiştik." oldu. Tahliye kararının gecikmiş olduğunu altını çizen Kılıçdaroğlu, "Umarım bu karar diğer milletvekileri için de emsal teşkil eder. Gecikmiş bir karar. Bir demokrasi ayıbıydı. Yargının bağımsız ve tarafsız olmadığı yönünde görüşler vardı. Umarım diğer milletvekilleri için de geçerli olur" dedi. Balbay'ın kendisini ziyaret edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bilmiyorum gelirse kucaklayacağız" dedi. CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın yarın TBMM'de yemin edip etmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Yarın uygun görürse Meclise gelir görevinin başında olması bizi mutlu eder" diye konuştu.
 
ARINÇ: GECİKMİŞ DE OLSA KAMU VİCDANINI RAHATLATMIŞTIR
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Hayırlı olsun, 3 yıl önce söylediğim şimdi gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine ilişkin tahliye kararının gecikmiş olmasına rağmen kamu vicdanını rahatlattığını belirten Arınç, "Öncelikle geçmiş olsun. Ailesine, çocuklarına Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun. Kendilerini kutluyorum. Yaklaşık olarak 2 buçuk yıl önce uzun tutukluluk sürelerinin, tutuklamaların cezaya dönüştürülmemesi gerektiğini söylemiştim. Her şeye rağmen tahliye olmalıydı. Gerekçesi yayınlanmamakla beraber, uzun tutukluluk bir hal ihlalidir denildi. AYM kakarının süratla uygulanması gerektiğini söylemiştim. Tahliye kararı gecikmiş de olsa kamu vicdanını rahatlatmıştır. Hukuk herkese lazım. Adelet herkese lazım" diye konuştu. Arınç, Balbay hakkında verilen kararın tutuklu bulunan diğer milletvekillerinin yanı sıra sivil diğer tutuklular için de uygulanması gerektiğini ifade etti.  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Demokrasi açısından doğru bir karar. Hayırlı olsun." dedi.
 
BALBAY TWİTTER'I BALLANDIRDI...
 
Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi, sosyal medyanın en hareketli mecrası olan twitter'da hareketli dakikalar yaşanmasına neden oldu.  CHP liler başta olmak üzere bir çok  kullanıcı Balbay'ın tahliye kararını ve düşüncelerini değerlendirdi.
 
Erdoğan Toprak @EToprakCHP 
 Aramıza hoşgeldin sevgili Balbay...
 
Ugur Ergan @ugur_ergan 
 Mustafa Balbay bu akşam ilk kez biricik kızı ve oğlunun mis gibi kokan ense kökü terlerini koklayarak uyuyacak
 
Hüseyin Ersöz @ersozhuseyin 
Balbay tahliye oldu ama eminim ki aklının ve kalbinin bir parçası Silivri Cezaevi duvarları içinde kaldı. #TuncayOzkanaOzgurluk
 
Çetin Soysal @CetinSoysalCHP 
 Ve nihayet Mustafa Balbay aramizda....
 
Umut Oran @UmutOranCHP 
Mustafa Balbay ile Türkiye'de demokrasi ve özgürlük devrimi yapmak için yürüdüğümüz bu yolda daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.
 
Cenk Sidar @cenksidar 
 Mustafa Balbay`ın tahliyesine sevinelim ama geç gelen adaletin adalet olmadığını da unutmayalım!
 
Ertugrul Mavioglu @emavioglu 
Cemaat - AKP kavgasından Balbay'a tahliye çıktı, geçmiş olsun. Balbay'ın tutuklanması gibi
tahliye
 kararının da hukukla ilişkisi yok
 
Hikmet Çetinkaya @hikmetcetinkaya 
 Geride kalan beş yıl...Gecikmeli adalet..
 
Murat Şeker @sekermurat 
 Hoşgeldin Mustafa Balbay.
 
Veli AÐBABA @veliagbaba 
 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.
 
usen cakir @cakir_rusen 
Nihayet Balbay'a
tahliye
 kararı. Geçmiş olsun
 
Hüseyin Aygün @HuseyinAygun62 
 Selam olsun dimdik içeri düşene, içeriyi ışığıyla aydınlatana, başı dimdik çıkana.. http://t.co/oqrQscpzOn
 
Turgut Dibek @turgutdibek 
 Balbay Yaklaşık 5 yıl özgürlüğünden alikonuldu. 5 yıl sonra yanlıştan dönülmesi yaşanan acıları tabiki ortadan kaldırmayacak.
 
Özgür Mumcu @ozgurmumcu 
 Balbay. Nihayet!
 
Hikmet Çetinkaya @hikmetcetinkaya 
 Merhaba Balbay...Özgürlüğe merhaba...
 
Çiçek Dilligil @CicekDilligil 
 Balbay'a tahliyeeeee...Darısı nicelerine...
 
Metehan Demir @metehan_demir 
Hoşgeldin Balbay....
 
Akyol Mustafa @AkyolMustafa 
 Mustafa Balbay'ın tahliyesine çok sevindim, hayırlı olsun.
 
Muharrem İNCE @vekilince 
 Hoşgeldin Balbay! Hukuksuzluklara, haksızlıklara karşı direniş artık Meclis'te!
 
rusen cakir @cakir_rusen 
Nihayet Balbay bırakılmış. Geçmiş olsun.
 
Hasan Cemal: Anayasa Mahkemesi'nden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ı tahliye kararı, hukuk adına son derece olumlu bir gelişme
 
Orhan Alkaya: Balbay'ın tahliyesi başlangıç olsun. Vekilleri, gazetecileri, KCK'lileri, öğrencileri, Gezicileri, adaletsiz yargı mağdurlarını bekliyoruz.
 
Ahmet Şık: Balbay'ın tahliyesi tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için başlangıç olsun...
 
Eyüp Can: Bir ayıp nihayet son buldu
 
Metehan Demir: Daha geçen gün,“Sen büyüyünce geleceğim” diyen Balbay'a,"Hızla büyümem lazım"diyen küçük oğluna bu ülkenin gelecekte anlatacak çok şeyi var
 
Gürsel Tekin: Milletvekili arkadaşımız M.Balbay'ın tahliyesinin emsal olması ve uzun süre tutuklu kalanların bir an önce özgürlüğe kavuşması umuduyla...
 
Emine Ülker Tarhan: Hep aramız
 
Metin Uca: Balbay özgür mutluyuz peki haksız tutuklanan tüm geziciler, öğrenciler üniversite hocaları sahte dijital kurbanı subaylar, kürtler, köylüler
 
Özgür Mumcu: Balbay. Nihayet!
 
Mehmet Baransu: Balbay tahliye edilmiş geçmiş olsun. Umarım bir daha darbe toplantıları yapıp, muhtıralar hazırlamaz. Komutanım şöyle, şöyle yapalım demez.
 
Zafer Arapkirli: Sevgili dostum ve meslektaşım MUSTAFA, özgürlüğe hoş geldin.. Keşke m.vekili olduğun için değil, hukuksuzluk bariz olduğu için çıkarsalardı.
 
Çerkezköy Haber Gazetesi
Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10